Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pledoarie pentru nevinovăţie Fostul director al Şcolii „Nicolae Tonitza" nu-şi aduce aminte că ar fi cerut mită

ro

27 Apr, 2012 00:00 4202 Marime text
director-Dimaca.jpgFostul director al Şcolii Generale „Nicolae Tonitza", profesorul Gelu Dimaca, prins în flagrant de ofiţerii de la Anticorupţie în timp ce lua mită, a fost audiat ieri de judecătorii Tribunalului Constanţa, în completul prezidat de judecătorul Teodor Viorel Gheorghe, vicepreşedintele Tribunalului şi totodată preşedintele Completului Fond Corupţie 1.

„(...) Fac precizarea că eu am lăsat biroul descuiat mai mult timp, cât preotul a intrat în sălile de clasă şi le-a sfinţit (...) Legat de declaraţiile din cauză potrivit căruia denunţătorul ar fi pomenit în birou «1.500 pentru dumneavoastră (...), dar eu nu am 1.500 la mine, am pregătit 200 de dolari şi 150 de euro», iar eu aş fi zis «puneţi-i, dom`le, acolo», fac precizarea că nici vorbă să se fi rostit aceste cuvinte, eu nu îmi amintesc despre aşa ceva. Eu nu cred că am zis aşa ceva, chiar dacă s-ar auzi pe înregistrare aceste cuvinte", a spus profesorul Gelu Dimaca în faţa instanţei de judecată. Fostul director al Şcolii Generale „Nicolae Tonitza" a mai adăugat că „dacă ar fi făcut vreun gest de genul acesta, i-aş fi pus în vedere să se abţină de la astfel de gesturi". „Despre afirmaţiile martorilor potrivit cărora denunţătorul ar fi trebuit să-mi dea mie 1.500 de lei, directorului adjunct 1.000 de lei şi o sponsorizare de 1.000 de lei pentru înscrierea copilului, consider că este o nebunie, căci nu este posibil, nici legal, nici nelegal", şi-a mai susţinut nevinovăţia cadrul didactic. La data de 6 aprilie, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Constanţa, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, l-au prins în flagrant pe Gelu Dimaca în timp ce primea suma de 150 de euro şi 200 de dolari SUA de la un părinte. În schimbul banilor, profesorul ar fi trebuit să faciliteze înscrierea copilului denunţătorului în clasa pregătitoare a unităţii şcolare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dumitru sebastian ilie 06 May, 2012 13:33 fostul meu director a fost foarte bun dar nu cred ca el ar fi facut asa ceva