Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plase de pescuit şi sute de kilograme de peşte confiscate

ro

23 Mar, 2013 00:00 1191 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă a judeţului Constanţa, identificând cinci bărbaţi care transportau, cu două autoturisme, aproximativ 370 de kilograme de peşte, fără documente legale.

În urma acţiunilor desfăşurate pe raza judeţului Tulcea, au fost identificate trei persoane care pescuiau cu 21 de plase tip monofilament, în lungime de 1.175 metri, având capturată cantitatea de 24 de kilograme de peşte.

În data de 22 martie, în jurul orei 00.15, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Cernavodă au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Ford Escort, înmatriculat în Republica Bulgaria, în care se aflau patru bărbaţi. În interiorul autoturismului au fost găsite 222 de kilograme de peşte din specii diferite, pentru care cele patru persoane nu au putut prezenta documente de provenienţă şi transport.
Bărbaţii au declarat că au achiziţionat peştele pe raza judeţului Tulcea, de la persoane necunoscute, cu scopul comercializării în oraşul Feteşti.

În data de 21.03.2013, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul PPF Midia au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Daewoo Cielo, condus de cetăţeanul român PNC, în vârstă de 29 de ani.
În autoturism au fost găsite două lăzi din plastic şi patru saci din rafie, în care se găseau 147,8 kilograme de peşte din specii diferite. Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Constanţa, nu a putut prezenta documente justificative pentru transportul efectuat.

În aceeaşi zi, în intervalul orar 01.00 - 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Tulcea au identificat trei cetăţeni români care pescuiau cu 19 plase tip monofilament şi două plase din aţă, având capturată cantitatea de 24 de kilograme de peşte.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit în lungime de 1.175 de metri, iar cantitatea de 393,8 kilograme de peşte a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Cele opt persoane, domiciliate în judeţele Ialomiţa, Constanţa şi Tulcea, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „transport al peştelui fără documente legale”, respectiv „deţinere şi folosire a plaselor de pescuit tip monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii