Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Piscină pentru copii şi adulţi, tobogane, trei bazine de aterizare şi două terase Cum va arăta Aqua Park Belona

ro

17 Jan, 2014 00:00 14474 Marime text
În ediţia din 15 ianuarie a cotidianului ZIUA de Constanţa am prezentat o nouă investiţie care va fi realizată în localitatea Eforie Nord, şi anume „Construire parc acvatic, panouri publicitare, împrejmuire teren, organizare execuţie, spatii divertisment şi alimentaţie publică”. Beneficiarul investiţiei este societatea Atinimul SRL.
 
Societatea a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa proiectul „Construire parc acvatic, panouri publicitare, împrejmuire teren, organizare execuţie, spatii divertisment şi alimentaţie publică” în vederea obţinerii acordului de mediu. Potrivit memoriului de prezentare a proiectului, acesta presupune construirea unui parc acvatic, a unor spaţii comerciale şi de alimentaţie publică. Terenul pe care va fi amplasat obiectivul are o suprafaţă de 7.541 mp şi se află într-o zonă de activităţi turistice şi de agrement. Acesta este proprietate privată şi este închiriat de către beneficiar pe bază de contract. În prezent, pe amplasament există patru clădiri ce vor fi păstrate, reabilitate şi utilizate în carul proiectului ca spaţii administrative, vestiare publice şi spaţii de cazare a personalului.
 
Prin implementarea proiectului se doreşte amenajarea unui parc acvatic compus din două piscine, una pentru copii şi una pentru adulţi, cu o suprafaţă totală a 1.646 mp, 3 piscine de aterizare, cinci tobogane de diferite dimensiuni şi o zonă de alimentaţie publică. Amplasamentu parcului acvatic va fi împărţit în mai multe zone, după cum urmează: clădire spaţiu administrativ şi vestiare, corp I şi corp II cazare persoane, spaţiu comercial, terasă I şi II, piscină pentru copii, piscină pentru adulţi, 3 bazine de aterizare, zonă tobogane şi spaţiu tehnic. Cele două terase vor avea funcţiuni de spaţii de alimentaţie publică şi vor fi amenajate pe laturile de vest şi nord, în regim de înălţime parter. Terenul aferent parcului acvatic va fi împrejmuit, iar pe partea sud şi est a gardului vor fi amplasate panouri publicitare. În corpurile de clădire destinate cazării personalului se vor amenaja dormitoare, băi, livinguri, magazii de unelte şi depozitare a bunurilor personale personale. Terasele de alimentaţia publică vor fi amenajate din lemn pe structură metalică. În prezent, pe amplasamentul pe care urmează a se amenaja parcul acvatic nu se desfăşoară nici un fel de activitate. Pe teren se află o construcţie de zidărie în partea de nord-est şi două construcţii de lemn în partea de sud-vest, care vor fi păstrate şi reabilitate în vederea utilizării ca spaţii administrative şi spaţii de cazare personal. Parcul acvatic Aqua Park Belona va fi amplasat în intravilanul oraşului Eforie, în partea de SE a acestuia, la nord de lacul Belona. Justificarea implementării proiectului constă în asigurarea unor facilităţi suplimentare de agrement în oraşul Eforie Nord. Astfel, prin construirea parcului acvatic va creşte potenţialul şi atractivitatea turistică a oraşului.
 
Cine este investitorul?
 
Potrivit Registrului Comerţului, societatea a fost înfiinţată în anul 2010 şi are sediul social pe strada Alexandru cel Bun din municipiul Constanţa. Capitalul social subscris este de 400 lei, integral vărsat, 40 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociat unic şi administrator este Tabita Melcea, născută în anul 1952, în municipiul Constanţa. Activitatea principală conform codificării CAEN este „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare”. De asemenea, discoteca Megalos din Mamaia aparţine, asa cum se ştie, lui Ion Melcea, fostul primar al localităţii Grădina. În documente, administratorul societăţii este soţia sa, Tabita Melcea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • elisa 20 Jan, 2014 13:20 fain