Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ping-pong în instanţă cu dosarul Primăriei, care vrea să anuleze contractul de sponsorizare cu Fundaţia Fantasio

ro

22 Feb, 2016 00:00 2512 Marime text


Municipiul Constanţa, prim primar, încearcă, din luna iulie 2015, să obţină în instanţă „constatarea nulităţii absolute parţiale a unui contract de sponsorizare“ încheiat cu Fundaţia Fantasio Constanţa. Acţiunea municipalităţii are ca bază, potrivit unor surse, un control al Curţii de Conturi derulat în 2013.
 
Conform sintezei rezultatelor acţiunilor de audit/control desfăşurate de Curtea de Conturi la Unitatea Administrativ-Teritorială a municipiului Constanţa, printre principalele constatări, auditorii au constatat „efectuarea de cheltuieli nelegale în sumă de 30 de mii lei, reprezentând contravaloare tipărituri (afişe, bannere, ecusoane, colante, invitaţii etc.) la un contract de sponsorizare încheiat cu Fundaţia Fantasio Constanţa pentru proiectul Sărbătoarea recoltei şi vinului Dobrogea 2012, contrar prevederilor art. III din OUG nr. 26/06.06.2012, pentru care se datorează dobânzi în sumă de 1 mie lei“.
 
Deşi se află pe masa judecătorilor din iulie 2015, dosarul este departe de a fi soluţionat.
 
Iniţial, cauza a fost înregistrată de Municipiul Constanţa, prim primar, pe rolul Judecătoriei Constanţa, pe data de 9 iulie 2015. La jumătatea lunii noiembrie 2015, instanţa a admis excepţia necompetenţei materiale a Judecătoriei Constanţa şi a declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Constanţa, Secţia I Civilă. Sentinţa a fost fără cale de atac.
 
Zis şi făcut! Dosarul a ajuns la noua instanţă pe data de 5 ianuarie 2016. La finele săptămânii trecute, judecătorii Secţiei I Civile din Tribunalul Constanţa au admis excepţia necompetenţei funcţionale şi au declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Secţiei de Contencios administrativ din Tribunalul Constanţa.
 
Hotărârea este definitivă.
 
În altă ordine de idei, Fundaţia Fantasio este judecată la Tribunalul Constanţa pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală. Dosarul a fost instrumentat de procurorii DNA, care i-au deferit Justiţiei, în aceeaşi cauză, şi pe: Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al preşedintelui CJC şi producător general al TVR, Carmen Florentina Oproiu, director al Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate din cadrul CJC, Marcel Părău Brâncoveanu, reprezentant al Fundaţiei Culturale Thalia, şi Fundaţia Culturală Thalia, în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii