Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste o sută de kilograme de peşte şi plase monofilament confiscate

ro

14 Sep, 2012 01:00 1279 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat doi cetăţeni români care transportau 7 plase monofilament şi aproximativ 130 kilograme de peşte.

Miercuri, în jurul orei 09.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Isaccea au acţionat în apropierea localităţii Niculiţel din judeţul Tulcea, unde au verificat un autoturism marca Opel Astra condus de P.I. (66 ani), domiciliat în localitatea Somova.

În urma verificărilor a fost descoperită în interiorul autoturismului cantitatea de 71 de kilograme de peşte proaspăt din specia caras, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă şi transport.

În aceeaşi zi, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Tulcea l-au depistat în apropierea lacului Razelm pe U.T.L. (30 ani), domiciliat în localitatea Sălcioara, care transporta 7 plase monofilament şi cantitatea de 58 de kilograme de peşte din specii diferite.

Plasele, în lungime de aproximativ 270 de metri, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cantitatea de peşte, evaluată la 432 de lei, a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere şi transport a peştelui fără documente legale, respectiv de deţinere şi utilizare a plaselor monofilament.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii