Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peşte confiscat de poliţiştii de frontieră

ro

05 Nov, 2013 00:00 1035 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care transportau, cu un autoturism, respectiv o autoutilitară, cantitatea de 176 de kilograme de peşte, fără documente justificative.
 

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Isaccea au oprit pentru control, în zona de competenţă, două autoturisme înmatriculate în România şi conduse de cetăţeni români, care transportau cantităţi de peşte fără documente justificative.
Primul caz a fost înregistrat când a fost verificat un autoturism marca Audi, condus de cetăţeanul român S.I., în vârstă de 26 de ani, domiciliat în judeţul Bacău.
În interiorul autoturismului a fost găsită cantitatea de 85 de kilograme de peşte din specii diferite, în stare proaspătă, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative.

În al doilea caz, poliţiştii de frontieră au oprit o autoutilitară marca Mercedes Benz, la volanul căruia se afla cetăţeanul român U.D., în vârstă de 52 de ani, domiciliat pe raza judeţului Galaţi.
În urma controlului a fost găsită cantitatea de 91 de kilograme de peşte din specii diferite, în stare congelată şi proaspătă, transportată fără documente legale.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, evaluată la 505 lei, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar bărbaţii în cauză sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de „transport al peştelui fără documente legale”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii