Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 260 de kilograme de peşte, confiscate de poliţiştii de frontieră

ro

15 Jan, 2014 00:00 1244 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând patru cetăţeni români care transportau, cu două ambarcaţiuni, cantitatea de 263 de kilograme de peşte din specii diferite, fără a deţine documente justificative.

Poliţiştii de frontieră de la Tulcea au oprit pentru control, pe canalul Cocoş, o barcă din fibră de sticlă cu motor, în care se aflau trei bărbaţi cu vârste între 29 şi 35 de ani.
În ambarcaţiune a fost găsită cantitatea de 222 de kilograme de peşte din speciile caras, fitofag, babuşcă, plătică şi şalău, pentru care cele trei persoane, domiciliate pe raza judeţului Tulcea, nu au putut prezenta documente de provenienţă.

Poliţiştii de frontieră din cadrul aceleiaşi structuri au verificat, pe lacul Razelm, o ambarcaţiune din lemn cu motor condusă de un bărbat în vârstă de 41 de ani, cu domiciliul în judeţul Tulcea. În ambarcaţiune au fost găsite opt plase monofilament în lungime totală de 565 de metri şi 41 de kilograme de peşte din speciile şalău, ştiucă şi babuşcă.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, evaluată la 536,5 lei, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, plasele monofilament, precum şi cele două ambarcaţiuni, motoarele acestora, ramele şi rezervoarele de combustibil.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii