Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pericol ecologic la Mangalia Nava cu bitum lichid, esuata la intrarea in port

ro

15 Jan, 2010 02:38 1886 Marime text

Petrolierul „Janesia Asphalt VI", sub pavilion Panama, a eşuat ieri, în jurul orei 05.00, chiar la intrarea în Portul Mangalia, la câteva sute de metri de zona turistică a acestuia.

Căpitănia Portului Mangalia spune că este vorba despre o eroare de navigaţie, întrucât nava a ratat intrarea în port: „Janesia Asphalt urma să intre în port când, cel mai probabil, căpitanul a efectuat incorect manevra şi a eşuat la circa 500 de metri distanţă faţă de locul pe unde ar fi trebuit să circule. Noi am dispus verificarea zonei cu scafandri, pentru a elimina orice suspiciune de poluare şi să vedem dacă nava are vreo avarie. Nu s-a constatat nicio infiltrare, iar în zonă nu a fost deversată niciun fel de substanţă toxică", ne-a declarat căpitanul-şef al Portului Mangalia, Mircea Ion.

Dezeşuarea navei s-a făcut cu două remorchere, după ce raportul scafandrilor a arătat că nava poate fi mişcată din loc. La bordul navei se aflau 5.465 de tone de bitum lichid, care ar fi trebuit să ajungă la staţia de depozitare din Portul Mangalia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii