Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Performanţă la italieni Trei procese pe săptămână cu Mazăre

ro

19 Sep, 2011 01:00 2250 Marime text
cap6.jpgCunoscut şi asumat de ambele părţi, litigiul companiei italiene Fin.Co.Ge.R.O.Spa Catania cu primăria lui Radu Mazăre este departe de a se stinge, chiar la zece ani de la declanşarea acestuia. Mai mult, pentru că niciuna din părţi nu pare să renunţe la ideea de justiţie şi de dosare, italienii au ajuns la rara performanţă de a avea nu unul, ci trei procese diferite pe săptămână cu edilul Constanţei. De asemenea, trebuie menţionat că, în paralel, firma se mai judecă şi cu alte instituţii locale, procese izvorâte tot din litigiul iniţial cu primarul, recent pe rolul Judecătoriei Constanţa fiind înregistrată o ordonanţă preşedinţială privind suspendarea executării silite din partea italienilor, în contradictoriu cu Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Constanţa, nefiind însă singura acţiune de acest tip.

Revenind la gâlceava cu primarul Mazăre, nu este de trecut cu vederea că, în săptămâna 22 - 29 septembrie, de pildă, italienii trebuie să se prezinte cel puţin de trei ori în instanţă, fie la Tribunal, fie la Judecătoria Constanţa, în procese în care adversarii sunt fie primarul municipiului Constanţa, fie Radu Mazăre, fie Primăria Municipiului Constanţa. Astfel, în intervalul cu pricina, prima înfăţişare, cea din 22 septembrie, este programată să se desfăşoare în cauza înregistrată cu numărul 9029/118/2011 la Secţia civilă a Tribunalului Constanţa.

Fuga între complete

Concret, este vorba despre un proces intentat de primarul municipiului Constanţa societăţii italiene Fin.Co.Ge.R.O.Spa Catania, obiectul dosarului fiind „pretenţii". Introdusă la instanţă încă din luna iunie, abia pe data de 22 septembrie se va desfăşura primul termen în proces. După cinci zile, italienii trebuie din nou să dea fuga la instanţele constănţene, de data aceasta într-un dosar în care edilul Mazăre a solicitat sistarea lucrărilor efectuate de investitorii peninsulari. Cauza a fost înregistrată în urmă cu doar câteva zile, respectiv pe 15 septembrie 2011, la Secţia civilă a Judecătoriei Constanţa, primind numărul 24012/212/2011. Aşa cum precizam, obiectul dosarului este reprezentat de o „ordonanţă preşedinţială" pentru sistarea unor lucrări efectuate de compania din Catania. În litigiu, rolul de reclamant le revine „Municipiului Constanţa prin Primar", „Primarului Municipiului Constanţa", dar şi „Primăriei Municipiului Constanţa". La polul opus, societatea Fin.Co.Ge.R.O.Spa este pârât, iar procesul trebuie să se desfăşoare pe data de 27 septembrie, la completul C5 Urgenţe, prezidat de magistratul Iulia Barac.

Final de săptămână, tot cu Mazăre

Iar după alte două zile, pentru a încheia cu bine o săptămână de instanţe, italienii trebuie să se prezinte şi în procesul cu numărul 22384/212/2011, în care figurează tot ca pârâţi, într-o acţiune depusă la Secţia civilă a Judecătoriei Constanţa la data de 29 august 2011 de „Municipiul Constanţa prin Primar", în calitate de reclamant. Cu un prim termen de judecată stabilit iniţial pentru data de 3 noiembrie, judecata a început totuşi mai devreme, după ce reprezentanţii primăriei le-au solicitat judecătorilor să preschimbe termenul de judecată. Până în prezent, dosarul cu obiect „obligaţie de a face" a fost amânat de două ori, fie din cauza neîndeplinirii corecte a procedurii de citare, fie pentru studierea întâmpinării formulate şi depuse la dosar de avocaţii afaceriştilor italieni. În aceste condiţii, următoarea înfăţişare va încheia săptămâna proceselor cu primăria, pentru italieni, fiind fixată la data de 29 septembrie, începând cu ora 11.30. Aşa cum precizam anterior, însă, pe parcursul săptămânii de procese cu primarul Mazăre, compania italiană trebuie să se prezinte în instanţă şi pentru litigiile cu celelalte instituţii. În acest sens, este de menţionat că, pe data de 27 septembrie, italienii vor compărea în faţa magistraţilor aceleiaşi Secţii civile a Judecătoriei Constanţa, unde îşi vor susţine cererea privind suspendarea executării silite de către Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Constanţa. Cauza are numărul 24040/212/2011 şi a fost înregistrată la instanţă în aceeaşi zi în care primarul îşi înregistra cererea privind sistarea lucrărilor efectuate de Fin.Co.Ge.R.O.Spa, anume pe 15 septembrie. În procesul intentat de compania italiană, aceasta are calitatea de contestator, în timp ce Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Constanţa este intimat. Cazul se va desfăşura pe 27 septembrie, la completul C1 Urgenţe. Pe de altă parte, trebuie spus că acesta nu este singurul proces al italienilor cu Administraţia Finanţelor Publice Constanţa. Pe 12 octombrie, tot la Judecătoria Constanţa, se va judeca o contestaţie la executare formulată de Fin.Co.Ge.R.O.Spa împotriva executării silite pornite de cei de la AFP Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii