Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la Constanţa Firme care distribuie legume către marile supermarketuri, bănuite de evaziune fiscală

ro

13 Feb, 2015 00:00 3180 Marime text

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei (IPJ) Ilfov au organizat o acţiune care vizează probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni economice în domeniul comercializării de legume şi fructe.
 
Astfel, ieri dimineaţă, oamenii legii au descins la 16 locaţii, la domiciliile unor suspecţi de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Constanţa, Prahova şi Ilfov. În cauză au avut loc descinderi şi la sediile a nouă societăţi comerciale bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul comercializării ilicite a legumelor şi fructelor.

Conform anchetatorilor, din cercetări a rezultat faptul că, în perioada ianuarie - septembrie 2014, o societate comercială ar fi achiziţionat, din spaţiul intracomunitar, prin intermediul unor firme de tip fantomă, legume şi fructe. Percheziţiile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal înregistrat la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Ilfov.
 
„Produsele astfel achiziţionate ar fi fost valorificate ulterior fără a înregistra şi declara organelor fiscale competente operaţiunile reale efectuate, sustrăgându-se în acest mod de la plata taxelor aferente operațiunilor comerciale efectuate“, susţin procurorii.
 
Prejudiciul estimat este de peste 1,3 milioane de euro.

 Ce firme au fost vizate de anchetă

Conform Mediafax, în cauză a fost vizată firma Uludag Quality SRL, deţinută de un cetăţean turc, ce făcea achiziţii intracomunitare de legume şi fructe, apoi le vindea firmei distribuitoare Ager Fruit SRL.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 11 persoane, dintre care trei oameni de afaceri turci. În urma audierilor, procurorii vor stabili dacă se vor lua măsuri preventive în cazul acestora, a mai notat Mediafax, citând surse din poliţie.

 Cine este Ulugad Quality SRL

Conform VoxPublica.realitatea.net, Uludag Quality SRL, înfiinţată în data de 2.12.2013, achiziţiona mari cantităţi de legume şi fructe pe care apoi le vindea către Ager Fruit SRL care, la rândul ei, le vindea către Banan Elit Impex SRL. În articolul publicat la data de 21 noiembrie 2014, VoxPublica.realitatea.net notează că firma care încerca să deţină monopolul pentru livrarea de legume şi fructe către marile supermarketuri ar avea o strânsă legătură cu dosarul în care este cercetată Alina Bica, respectiv cu mai mulţi prieteni din anturajul acesteia. VoxPublica.realitatea.net mai notează că, „la data de 10.07.2014, DIICOT, la şefia căreia se afla Alina Bica, anunţa destructurarea unei reţele de firme deţinute în principal de cetăţeni turci grupaţi în jurul firmei Akparom SRL care se ocupa de importuri de legume-fructe. Aceştia erau consideraţi unii dintre principalii competitori ai firmei Uludag Quality SRL“.

Toate cele trei firme menţionate au sediul în judeţul Ilfov.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • sorin 13 Feb, 2015 17:14 INTERESELE ASCUNSE DIN SPATELE EVAZIUNII FISCALE CU FRUCTE SI LEGUME In ultima perioada se mediatizaza din ce in mai mult o problema majora cu care se confrunta statul roman si anume evaziunea fiscala in sectorul comertului cu fructe si legume. Am vazut ca activitatea institutiilor publice de control, personalul din cadrul anafului, directia antifrauda au intensificat controlale in marile piete si angrouri din tara, cu toate acestea vedem inca comercianti care practica comertul cu pret mai mic la vanzare fata de pretul real lucrul acesta determinand incasari mai mici la bugetul satului. METODELE EVAZIUNII FISCALE PRACTICATE IN MARILE ORASE ALE ROMANIEI 1.TRANSPORT INTERNATATIONAL: Italtia- Romania 2000 euro + tva Grecia- Romania 1400 euro+ tva Turcia- Romania 3000 euro+ tva Spania -Romania 4000 euro+ tva In evidente contabile ale firmelor evazioniste aceste transporturi apar la sume mult mici intre 500-1000 euro cu Tva 2. ACHIZITIE MARFA( DIN UNIUNEA EUROPEANA SI AFARA EU): -ROSII ORIGINE ITALIA, pret de achizitie 1 euro/Kg -CLEMENTINE ITALIA, 0.40 euro/ kg -PERE ITALIA, 0.80 euro/ kg - SALATA ITALIA 4 euro/bax In evidentele contabile ale firmelor evazioniste aceste produse sunt achizitionate la preturi mult mai mici. 3. TRANSPORT MARFA BULGARIA, UNGARIA, MOLDOVA-ROMANIA ( FARA DOCUMENTE FISCALE, PROVENIENTA) La punctele de frontiera, marfa achizitionata in cantitati mai mici ( transportata in dube) nu este controlata de agentii de frontiera, sau daca este controlata si se decopera nereguli, pretul de intelegere al organelor de control este de 100 euro. Analizand aceste aspecte, se naste intrebarea daca organele de control efectueaza controale periodice, de ce nu se i-au masuri concrete ca aceste sa nu se mai practice?Este evident ca toate acestea le-au atras atentia dar ce inca nu sunt trasi la raspundere cei in cauza, cine defapt are interesul ca mafia evazionista sa se sustraga de la plata reala a tvu-lui, si cand se va respecta legea? Am facut mai multe sesizari in privinta aceasta dar nu s a luat nici o masura din cauza faptului ca am am formulat sesizarea anonim, facandu-se eforturi mai mult sa se afle identitatea mea decat sa rezolve problemele sesizate. Sesizările anonime sunt luate în considerare ( dacă prezintă indicii clare ce pot face obiectul autosesizării organelor de urmărire penală). Daca cautati dovezi clare referitoare la asta, le puteti gasii exemplu in documentele firmelor din angrouri sau magazine evazioniste. ex. SC PETRA T