Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la comercianții de legume și fructe din Constanța

ro

15 Jan, 2016 00:00 2577 Marime text

 
Polițiștii Capitalei au efectuat, ieri dimineață, zece percheziții pe raza municipiului București și a trei județe: Giurgiu, Constanța și Ilfov într-un dosar privind comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat la aproximativ două milioane de euro.
 
„În cauză sunt vizate mai multe persoane bănuite de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul comerțului cu legume și fructe", informa un comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB).
 
Polițiștii DGPMB, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au pus în executare 13 mandate de aducere în acest dosar, audierile fiind efectuate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 4.
 
În baza unui plan de măsuri dispus de șeful Poliției Române, polițiștii constănțeni au acționat pe raza județului Constanța pentru combaterea evaziunii fiscale, în special cu legume și fructe.
 
Astfel de acțiuni au avut loc pe raza localităților Vama Veche și Negru Vodă.

„Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiști rutieri și luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, în baza unui plan de acțiune al Inspectoratului General al Poliției Române efectuează controale în zonele localităților Negru Vodă și Vama Veche. Scopul acțiunii este de verificare a legalității tranzacțiilor intracomunitare de legume fructe”, se preciza într-un comunicat al IPJ Constanța.

În urma percheziţiilor şi a controalelor efectuate la 38 de societăţi din municipiul Bucureşti şi din judeţele Giurgiu, Constanța şi Ilfov au fost aplicate 22 de amenzi contravenţionale, în valoare de 173.000 de lei. Au fost ridicate, în vederea confiscării, 1.785 kilograme de fructe (mandarine şi portocale) şi 1.200 kilograme de legume (cartofi, varză, ceapă). Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au verificat în trafic, 50 de autoturisme.
Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este de aproximativ 2 milioane de euro. La activităţi au participat şi inspectori ITM.

Sursa foto: ziuadecj.realitatea.net
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii