Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii în Constanța la persoane suspectate de furturi din situri arheologice (video)

ro

18 Apr, 2015 00:00 2451 Marime text
Poliţiştii constănţeni au efectuat, ieri dimineaţă, şase percheziţii domiciliare şi la societăţi comerciale din Constanţa, fiind vizate persoane suspectate de furturi din situri arheologice, prejudiciul estimat până în prezent ridicându-se la aproximativ 15.000 de euro.
 
În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că, în cursul anului 2014, suspecţii ar fi sustras monede şi vase ceramice care fac parte din patrimoniul cultural, iar ulterior le-ar fi comercializat prin diverse firme.
 
Poliţiştii constănţeni au confiscat 450 de bunuri arheologice, mai exact 350 de monede, alte obiecte religioase şi de cult, toate sustrase în anul 2014 din situri arheologice din judeţul Constanţa, dar și 5 detectoare de metale, cu un prejudiciu estimativ la 15.000 de euro.
 
Peste 50 de poliţişti ai Serviciilor de Investigaţii Criminale, de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Serviciului Acţiuni Speciale au efectuat 6 percheziţii domiciliare şi la societăţi comerciale în judeţul Constanţa la 4 persoane bănuite de furturi din situri arheologice.
 
Cei patru au fost lăsați liberi, însă sunt cercetați penal în continuare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii