Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:17 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii în Constanţa Înşelătoriile prin metoda „Accidentul“, coordonate din Penitenciarul Poarta Albă

ro

14 Oct, 2015 00:00 1529 Marime text


Mai multe persoane s-au lăsat păcălite de escrocii care utilizează metoda „Accidentul“ şi le-au dat mii de lei. Poliţiştii constănţeni au continuat cercetările şi mai mulţi inculpaţi au fost identificaţi.
 
Astfel, şase membri ai unei reţele de infractori care acţionau prin metoda „Accidentul” au fost identificaţi de către poliţiştii constănţeni.
 
Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa au efectuat două percheziţii domiciliare, una în municipiul Constanţa şi alta în comuna Albeşti, judeţul Ialomiţa, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din deţinuţi ai Penitenciarului Poarta Albă şi alte persoane aflate în stare de libertate, specializat în comiterea de infracţiuni de înşelăciune prin metoda „Accidentul“.
 
Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost identificate şase persoane, una fiind deţinută în Penitenciarul Poarta Albă, care efectua apeluri telefonice în scopul comiterii de infracţiuni prin metoda „Accidentul“. Celelalte cinci persoane aveau rolul de a se întâlni cu victimele infracţiunilor în scopul ridicării sumelor de bani de la acestea.   
 
De asemenea, au fost probate opt infracţiuni la care au aceştia au participat, după cum urmează: două tentative de înşelăciune comise la data de 5, respectiv 9 august, fapta comisă în noaptea de 13 spre 14 august, prejudiciul fiind de 2.400 de euro şi 3.000 de lei.
 
Fapta comisă la data de 15 august, cu un prejudiciu de 50.000 de lei, infracţiunea din data de 18 august, prejudiciul fiind de 3.000 de lei, 800 de euro şi 25 de grame de bijuterii din aur şi alte trei tentative nereclamate, în legătură cu care au fost formulate sesizări din oficiu.
 
Faţă de Marian Trandafir, Şucuri Hasan şi Sibel Mirabela Afloroaei a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore. Faţă de cei trei care au fost reţinuţi şi faţă de Răzvan Dormidont Popa, cel încarcerat la Poarta Albă, au fost formulate propuneri de arestare preventivă.
 
Aseară, Tribunalul Constanţa a dispus arestarea doar a lui Răzvan Dormidont Popa. Restul au fost puşi sub control judiciar.
 
Cercetările poliţiştilor Biroului Investigaţii Criminale continuă, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi recuperării prejudiciilor.
 
Poliţiştii recomandă cetăţenilor să nu trimită bani unor persoane necunoscute şi să se adreseze și să sesizeze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112 ori de câte ori au suspiciuni cu privire la faptul că ar putea fi următoarele victime ale unei infracţiuni de înşelăciune.
 
În caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii