Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii ale DIICOT la sfârşit de săptămână Ofiţerii de la Crimă Organizată Port şi gruparea de „consultanţi" în credite pe acte false

ro

22 Dec, 2012 00:00 4011 Marime text
Ieri dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime şi procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa au efectuat şapte percheziţii, în judeţul Constanţa, la locuinţele mai multor persoane suspectate de înşelăciune şi infracţiuni de fals.

Din investigaţiile efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime şi de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa a reieşit că liderii grupului, în vederea obţinerii de beneficii materiale, au racolat, din 2010, direct ori prin intermediul altor patru membri ai grupării, peste 60 de persoane (nevoiaşe), pe care le-au determinat, prin constrângeri şi ameninţări, să inducă în eroare instituţii bancare şi financiare. Folosindu-se de ştampile, identităţi şi adeverinţe de salarizare false, membrii grupării au achiziţionat bunuri ori au obţinut credite bancare pe numele persoanelor racolate. La sediul DIICOT au fost aduse, cu mandant, trei persoane, după audieri procurorii hotărând punerea în libertate a persoanelor. De menţionat că, până la acest moment, organele de anchetă nu au stabilit prejudiciul cauzat de presupusa grupare infracţională. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, cu suspecţii în stare de libertate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii