Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru Zilele municipiului şi Ziua recoltei Procurorii Anticorupţie au „poposit“ ieri la Primăria Mangalia

ro

02 Oct, 2015 00:00 2757 Marime text
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Târgu Mureș au efectuat, ieri, o scurtă vizită la Direcţia de Turism din cadrul Primăriei Mangalia, de unde au ridicat mai multe documente.
 
Surse judiciare arată că în cauză sunt vizaţi doi angajaţi ai primăriei suspectaţi de săvârșirea unor presupuse infracţiuni de corupţie comise în cursul anului 2015. Mascaţii ar fi descins la domiciliile celor doi. Pe lângă percheziţiile din Mangalia, DNA a descins la alte patru adrese situate în municipiul București și judeţele, Călărași și Caraș - Severin.
 
Conform stiripesurse.ro, percheziţiile din Caraş-Severin ar viza Primăria oraşului Băile Herculane şi locuinţa viceprimarului Gore Domilescu. Edilul ar fi suspectat că ar fi luat o şpagă de 1.500 de euro în legătură cu manifestările de ziua oraşului.
 
Şi percheziţiile din Mangalia au fost efectuate tot în legătură cu zilele municipiului Mangalia, eveniment desfăşurat în perioada 6 - 8 septembrie, mai arată sursele mai sus precizate. Mai mult decât atât, în vizorul celor de la DNA s-ar afla şi evenimentul Ziua Recoltei, care este programat să înceapă azi, în Portul Turistic Mangalia.
 
Aseară, prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanţii Primăriei Mangalia au informat că, „în data de 1 octombrie, la sediul instituţiei s-a prezentat o echipă din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a solicita documente cu privire la organizarea unor evenimente locale. Pe această cale, facem precizarea că toate documentele au fost puse la dispoziţia autorităţilor statului“.
 
Pentru a afla un punct de vedere cu privire la această acţiune, am luat legătura cu directorul executiv al Direcţiei de Turism din Primăria Mangalia, Dumitru Filip. El a declarat că este în concediu şi că nu au avut loc percheziţii în cadrul acestui segment al Primăriei.

„Nu este adevărat... este o poveste! Nu se pune problema, că nu aveau ce să verifice“, a mai spus Dumitru Filip. El confirmă însă că au fost cerute anumite informaţii.

„A fost într-adevăr ceva, s-au solicitat informaţii pentru Ziua Recoltei și Ziua Mangaliei, care vor avea loc“, a precizat Dumitru Filip, spunând că în niciun caz nu este vorba despre percheziţii.

De asemenea, am încercat să o contactăm și pe șefa Serviciului Turism și Organizare Evenimente, Aida Gomeajă. Nu am reuşit să stabilim însă o legătură cu aceasta, dar vom reveni cu punctul său de vedere, în cazul în care va dori să îl facă public.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii