Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe mâna cui a intrat Stan Mustaţă, fostul judecător al Dosarului Retrocedărilor din Constanţa

ro

14 Jul, 2015 00:00 5833 Marime text
Fostul judecător al Retrocedărilor din Constanţa, condamnat pentru constituirea unui grup infracţional organizat, luare de mită în formă continuată, dar şi pentru trafic de influenţă
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a stabilit un nou termen în dosarul în care Stan Mustaţă, fostul şef al Secţiei I penale din Curtea de Apel Bucureşti, unul dintre foştii magistraţi ai Dosarului Retrocedărilor din Constanţa, a fost condamnat la zece ani şi opt luni de închisoare, cu executare. Cauza va fi redeschisă la Curtea Supremă aproape de jumătatea lunii viitoare. În trecut, despre Mustaţă s-a precizat că s-ar fi întâlnit la cafea cu fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, la Cotroceni, întâlnirea având loc în contextul numirii Liviei Stanciu în funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
 
Revenind la dosarul în care Mustaţă a fost condamnat la peste zece ani de detenţie, cauza se află pe masa judecătorilor Valentin Horia Şelaru, Ilie Iulian Dragomir şi Francisca Vasile.
 
Stan Mustaţă a fost găsit vinovat de constituirea unui grup infracţional organizat, de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, de luare de mită în formă continuată, dar şi de trafic de influenţă. Judecată în aceeaşi cauză, Mariana Curea, fost grefier al Curţii de Apel Bucureşti, a luat patru ani şi patru luni de închisoare, cu executare, iar Ion Boraciu a primit nouă ani de detenţie. Asta în timp ce Florian Alexandru a fost osândit la şase ani şi patru luni de închisoare, iar Ciprian Moraru, din Constanţa, a primit doi ani de închisoare.
 
În ceea ce priveşte completul de la Înalta Curte învestit cu soluţionarea definitivă a procesului, el este format, aşa cum precizam şi mai sus, din Valentin Horia Şelaru, Ilie Iulian Dragomir şi Francisca Vasile.
 
Şelaru a deschis dosarul lui Cristian Cioacă, dar şi pe cel al lucrătorilor Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Constanţa cercetaţi şi trimişi în judecată de procurorii Parchetului General al României după ce ar fi bătut, ameninţat şi lipsit de libertate un investigator sub acoperire. Mai departe, Şelaru a avut în atenţie şi dosarul comisarului-şef Ionel Cazacu, fostul şef al Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, dar şi pe cel al unor poliţişti de la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Constanţa achitaţi pentru furt calificat. Valentin Horia Şelaru a hotărât, în 2014, menţinerea în arest a Veronicăi Cîrstoiu (în prezent liberă), fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti, judecată şi condamnată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Ilie Iulian Dragomir i-a avut în atenţie atât pe Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, cât şi pe afaceristul israelian Avraham Morgenstern, cei doi fiind cercetaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“. Francisca Vasile a făcut parte din completul de judecată care a închis definitiv dosarul unor poliţişti de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia - Garda de Coastă, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii