Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe lista părţilor vătămate, băieţi şi fete Afaceristul constănţean Bosânceanu, trimis în judecată pentru trafic de minori

ro

06 Aug, 2012 01:00 4270 Marime text
Bosanceanu-GeorgeBosanceanu1.jpgOrganele de anchetă susţin că majoritatea actelor sexuale ar fi avut loc în sezonul estival, „în hotelul Histria, proprietatea inculpatului Bosânceanu George Vergiliu"

Procurorii constănţeni au finalizat cercetările în dosarul în care particularul George Vergiliu Bosânceanu este acuzat că face parte dintr-un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism. Mai precis, omul de afaceri a fost trimis în judecată, pe data de 3 august, alături de alte nouă persoane, într-o cauză penală ce are ca obiect „traficul de minori". În informarea lor, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa arată că fetele aveau vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani, iar clienţii erau racolaţi din rândul turiştilor din staţiunea Mamaia, prin intermediul unor pliante publicitare.

După cum arătam şi mai sus, pe data de 3 august, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 9062/118/2012 cu obiect „traficul de minori". Portalul instanţelor de judecată informează că lista inculpaţilor este deschisă de George Vergiliu Bosânceanu şi continuată de Gheorghe Peneoaşu, de Marian Roşu, de Alexandru Bogdan Barbu, de Andrei Georgică Chiciorea, Virgil George Vergiliu Bosânceanu, Sevghilim Şaban, Nicoleta Ştefania Tumbea, Carmen Elena Barbu (fostă Baboia) şi Elena Alina Peneoaşu (fostă Ungureanu). Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 16 octombrie.

La începutul lunii aprilie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa anunţa destructurarea unui presupus grup infracţional organizat, constituit în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism.

Dispărută din Vaslui

Oamenii legii arată că, în cursul anului 2011, Bosânceanu, Peneoaşu, Roşu, Barbu, Chiciorea, Helera şi Şaban ar fi obţinut beneficii financiare substanţiale, asigurând cazarea şi înlesnind practicarea prostituţiei de către cinci persoane de sex feminin, cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani, clienţii fiind racolaţi din rândul turiştilor din staţiunea Mamaia, prin intermediul unor pliante publicitare. „Activitatea infracţională se desfăşura de predilecţie în sezonul estival, în hotelul Histria, proprietatea inculpatului Bosânceanu George Vergiliu. Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor si au solicitat instanţei de judecată arestarea preventiva a acestora pentru o perioadă de 29 de zile. Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa", conform organelor de anchetă. Una dintre victime este din Vaslui şi nu se află pentru prima dată în atenţia poliţiştilor. Anul trecut, fata a dispărut de acasă, ea fiind dată în urmărire.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii