Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participaseră la exerciţiul „Histria 15“ şi se întorceau la unitate Militarii morţi la Hanul Morilor au ajuns la Brăila, însă… în sicrie!

ro

21 Sep, 2015 00:00 2858 Marime text
Mii de vieţi sunt spulberate în fiecare an. România a devenit campioană europeană la capitolul decese în accidente rutiere. Suntem „în concurenţă“ doar cu Polonia, însă sunt ţări care au reuşit, datorită unei infrastructuri bine puse la punct, să reducă la jumătate numărul victimelor de pe şosele. Accidentele au devenit cotidiene, aşa că, de cele mai multe ori, nici nu ne mai impresionează. Devenim sensibili şi emotivi însă când îşi pierd viaţa oameni, în urma unor manevre greşite, a oboselii la volan, a neatenţiei sau a teribilismului. Aşa s-a întâmplat şi vineri, când, între localitatea constănţeană Stupina şi Hanul Morilor, a avut loc un teribil accident de circulaţie.
 
Trei oameni tineri şi-au pierdut viaţa în urma incidentului. Imaginile de la locul accidentului sunt tulburătoare. Medici de la Ambulanţă care încercau din răsputeri să resusciteze o femeie, în timp ce pompierii se chinuiau să scoată trupul unui militar dintr-o maşină făcută praf. O a treia victimă zăcea fără suflare pe marginea drumului. Turişti speriaţi şi îngrijoraţi care mulţumeau lui Dumnezeu că sunt în viaţă.
 
Ce s-a întâmplat? Un Peugeot, al cărui şofer se presupune că a adormit la volan, a intrat pe contrasens într-un autocar cu turişti ce se îndreptau de la Galaţi către Istanbul. 13 oameni se aflau în acel moment în autocarul condus de Anefi Suraj, în vârstă de 38 de ani, din Constanţa. Impactul a fost năucitor. Raisa Cristea, ghidul turistic de 37 de ani, ce se afla în faţă, lângă şofer, a fost proiectată prin uşa autocarului. Medicii au încercat în zadar să o readucă la viaţă timp de aproximativ 40 de minute. Trupul ei a fost depus la catedrala din Brăila.
 
În urma coliziunii deosebit de puternice, autoturismul s-a transformat într-un morman de fiare, iar singurul care a scăpat cu viaţă a fost şoferul, Marius Chiriaş, de 37 de ani, care a produs nenorocirea şi care se află în prezent internat, în stare gravă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Căpitanul Cristian Marian Lazăr, de 34 de ani, din Brăila, şi locotenentul Carol Kovacs, în vârstă de 25 de ani, din Petroşani, judeţul Hunedoara, care se aflau cu el în maşină, au decedat pe loc. Aceştia erau ofiţeri în cadrul Batalionului de Cercetare 528 „Vlad Ţepeş“ din Brăila, iar cel de la volan era subofiţer. Ei participaseră la exerciţiul „Histria 15“ şi se îndreptau de la Constanţa spre Brăila. Au ajuns în cele din urmă la Brăila, dar… în sicrie. Ambii participaseră la misiuni periculoase, în Afganistan şi în Irak, şi au scăpat….
 
Turiştii din autocar, care erau din Galaţi, au fost preluaţi de un microbuz şi şi-au continuat drumul spre Turcia. În timpul acesta, poliţiştii continuă ancheta, pentru stabilirea exactă a cauzelor teribilului accident.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii