Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pompierii ISU „Dobrogea“, în alertă! Pădure în flăcări, accident cu descarcerare, copil blocat în autoturism

ro

06 Aug, 2015 00:00 1935 Marime text
Seara zilei de marţi a fost una de foc, la propriu şi la figurat, pentru pompierii ISU „Dobrogea“. Incendii de pădure şi vegetaţie, accidente cu descarcerare, copii blocaţi în maşină, deblocări de uşi sau incendii de apartament, de toate acestea au avut parte militarii.
 
Puţin înainte de ora 18.00, pădurea de la marginea comunei Vulturu, la ieşirea spre satul Runcu, a fost cuprinsă de flăcări. Cinci echipaje de pompieri ale ISU „Dobrogea“, pompierii Serviciului Voluntar din localitate, localnici şi reprezentanţi ai Ocolului Silvic s-au luptat trei ore cu focul, care a mistuit 20 de hectare de vegetaţie uscată din pădurea sălbatică.
 
Puţin după ora 18.00, de data aceasta, şoferul unui autoturism Ford care circula pe bulevardul IC Brătianu, dinspre Constanţa spre Valu lui Traian, a pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens, lovind un Seat, în zona capătului de linie al autobuzului RATC 48. Șoferul Ford-ului, în vârstă de 38 de ani, a fost singura persoană accidentată. De menţionat însă că el a fost testat cu aparatul etilotest şi a rezultat o alcoolemie de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pompierii ISU au intervenit cu o maşină de la Detaşamentul Palas pentru extragerea şoferului. El a fost transportat la spital de o maşină a Serviciului de Ambulanţă Judeţean.
 
Pompierii ISU „Dobrogea“ de la Descarcerare au avut, în jurul orei 20.30, o misiune mai puţin obişnuită. Ei nu au mai salvat persoane încarcerate în vreun accident rutier, ci un copil blocat într-o maşină, în staţiunea Venus, lângă parcul de distracţii. Pompierii l-au scos fără probleme pe copil din maşină. Acesta era puţin speriat. Însoţitorii spun că el a blocat din interior sistemul centralizat al maşinii şi nu au avut ce face. În loc să spargă un geam al autoturismului, au sunat la 112!
 
Apoi, militarii au spart uşa unui apartament din Constanţa. O femeie în vârstă a rămas blocată în… cămara din bucătărie şi a început să strige. Vecinii au auzit-o şi au sunat la 112, pentru că uşa de la intrarea în apartament era încuiată şi nu au putut pătrunde înăuntru. Femeia a fost scoasă din cămară vie şi nevătămată.
 
În fine, în toiul nopţii, pompierii au inundat cu apă un apartament situat pe bulevardul Tomis, unde izbucnise un incendiu. Intervenţia a fost cu peripeţii, pentru că, deşi înăuntru era un fum dens, proprietarul, recalcitrant, nu a permis accesul pompierilor, astfel că aceştia au fost nevoiţi să apeleze la poliţişti. Bărbatul, în stare de ebrietate, a aprins mai multe textile pe care le avea adunate de pe stradă şi împrăştiate în apartament, iar acesta a fost la un pas să ardă complet.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii