Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Otilia Florentina Bobocea, secretar al Primăriei oraşului Babadag, trimisă în judecată de DNA Constanţa

ro

08 Jul, 2016 00:00 4984 Marime text


Otilia Florentina Bobocea, secretar al Primăriei oraşului Babadag, judeţul Tulcea, a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. Bobocea este suspectată de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene (două infracţiuni), de fals intelectual şi de conflict de interese.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „la data de 29 mai 2012, inculpata Bobocea Otilia Florentina, în calitate de secretar al Primăriei oraşului Babadag, a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente în care se atestau date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemei unice de sprijin pe suprafaţă, pentru o suprafaţă de zece hectare de teren agricol, pe care nu-l deţinea în realitate“.
 
„Pe unul dintre aceste documente, inculpata, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a semnat în fals «pentru Primar». Toate aceste aspecte au avut drept consecinţă obţinerea unui folos patrimonial pentru sine, respectiv sprijin financiar acordat de APIA în cadrul campaniei 2012 în sumă de 9.890,10 lei. În luna iulie a aceluiaşi an, în contextul unui alt proiect finanţat din fonduri nerambursabile, inculpata Bobocea Otilia Florentina, în aceeaşi calitate, a depus la APIA documente care conţineau informaţii necorespunzătoare adevărului, în sensul că: a lucrat în cadrul unei ferme cinci ore/zi, a participat la un curs formare profesională şi dezvoltare regională, deţine în proprietate aceeaşi suprafaţă de teren de zece hectare etc.). Prin acest demers infracţional, inculpata a obţinut, pe nedrept, fonduri europene în cuantum de 106.668 de lei“, se mai arată în rechizitoriu.
 
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură a precizat că se constituie parte civilă în cauză, cu suma totală de 116.156,81 de lei.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea, cu propunere de a se menţine măsura asigurătoare dispusă în cauză.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii