Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oraselul Copiilor a fost luat cu asalt de mii de vizitatori

ro

08 Dec, 2003 00:00 1255 Marime text

Artificii, concerte si atmosfera de sarbatoare

Suma alocata pentru organizarea parcului de distractii a fost de doua miliarde lei * Au fost amplasate toalete ecologice, iar vanzarea de bauturi alcoolice si tigari minorilor este interzisa * Pensionarilor si copiilor le vor fi distribuite pachete * In total, vor fi impartite peste 60.000 de cadouri * Organizatorii au pregatit numeroase surprize pentru cei care pana pe 10 ianuarie vor vizita oraselul

Si in acest an, Primaria Constanta a organizat in preajma sarbatorilor de iarna Oraselul Copiilor. Locatia este aceeasi ca in anul precedent, respectiv in parcul din fata administratiei publice locale. Inaugurarea oraselului a avut loc sambata, evenimentul reunind mii de constanteni. Deschiderea oficiala a parcului a fost facuta de primarul Radu Mazare, care a venit insotit de fiul sau. Tonul petrecerii a fost dat de focuri de artificii care, timp de cateva minute, au captivat pe toti cei prezenti in orasel. Pe scena au evoluat trupele TNT, Amicii si Nicola care au incalzit spiritele si au cantat alaturi de publicul dornic de distractie. Radu Mazare a declarat ca, spre deosebire de anii precedenti, oraselul este mai colorat, in sensul ca sunt mai multe lumini. De asemenea, Radu Babus, directorul RAEDPP, a precizat ca anul acesta parcul de distractii aduce o diversificare a jucariilor pentru copii, o reamplasare a casutelor cu produse alimentare si nealimentare si o atmosfera deosebita. Babus a mai adaugat ca inaugurarea se ridica peste nivelul asteptarilor in ceea ce priveste numarul vizitatorilor. Spre deosebire de anii anteriori, organizarea acestui obiectiv a revenit, de aceasta data, Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public si Privat, direct raspunzator de modul in care au decurs pregatirile pentru amenajarea parcului de distractii fiind Radu Babus, directorul general al RAEDPP. Acesta a precizat ca, tinand cont de faptul ca se apropie sarbatorile de iarna, care in viata locuitorilor din Constanta reprezinta un eveniment deosebit, se impunea crearea unui cadru festiv specific acestei perioade, si anume Oraselul Copiilor. "In perimetrul parcului de distractii se desfasoara activitati de comert, agrement, distractii populare, programe cultural-artistice specifice sarbatorilor de iarna, campanii promotionale si activitati fotografice. Pentru desfasurarea acestor manifestari in conditii optime este necesara asigurarea pazei deoarece nu toata lumea este civilizata. De asemenea, iluminatul este mult mai bun decat in anii anteriori si bineinteles ca nu vor lipsi cadourile pentru copii si pensionarii cu venituri sub 1,4 milioane de lei", a precizat Radu Babus.

Toalete ecologice

Principala noutate in Oraselul Copiilor pentru acest an este amplasarea toaletelor ecologice. Acestea au fost dispuse in parcul de distractii in functie de numarul vizitatorilor care a fost estimat de organizatori. O alta modificare in ceea ce priveste organizarea a fost legata de faptul ca nu se vor mai comercializa bauturi alcoolice si tigari minorilor. Acest aspect va fi monitorizat atat de inspectorii Corpului de Control, cat si de gardienii care asigura ordinea in parc. Referitor la acest capitol, Radu Babus a precizat ca numarul gardienilor este mult mai mare decat in anii precedenti. Totusi, nu se doreste o militarizare a parcului, astfel ca o parte dintre cei care asigura ordinea sunt imbracati in haine civile.

Cadouri pentru copii si batrani

Acordarea de pachete in prag de sarbatoare a devenit deja o traditie. Prin urmare, si in acest an pensionarii, precum si copiii care sunt incadrati intr-o forma de invatamant vor beneficia de cadouri. Astfel, vor primi astfel de pachete 30.000 de pensionari, cu pensia de pana in 1,4 milioane de lei, si 32.000 de copii. Cadourile pentru copii, in valoare de trei miliarde lei, au inceput sa se imparta chiar imediat dupa inaugurare, primarul Radu Mazare distribuind primele pachete copiilor de la Grupul Scolar "Virgil Madgearu". Pachetele contin dulciuri, jucarii, pentru cei mici, si calculatoare si ceasuri, pentru cei mari, si fructe. Programul zilnic in Oraselul Copiilor va cuprinde si o serie de spectacole. Vor concerta pe scena amplasata in Oraselul Copiilor artisti consacrati precum Raluca (Angel), Selena, Viva, Plus 2, Elena Roizen, Candy, Oxygen, Blondy, Spicy, Hara si Andra. La aceste concerte se adauga si numeroase alte actiuni pe care insa organizatorii nu le-au dezvaluit, acestea constituind surprize pentru vizitatorii parcului de distractii. Radu Babus a mai adaugat ca spera ca organizarea din acest an sa fie una reusita, tinand cont ca pentru toate activitatile ce se vor desfasura in perioada 06 decembrie 2003 - 10 ianuarie 2004 a fost alocata suma de doua miliarde lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii