Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:44 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opt ani în penitenciar Au „căzut" Călin, Frumuşelul şi Gherghişan

ro

04 May, 2012 00:00 15805 Marime text
interlopi-LucianCalimarea.jpgCutremur în lumea underground constănţeană. Renumiţii Lucian Călimărea, zis Călin Nebunul, Petrică Tomescu, zis Frumuşelul, şi Cristian Gherghişan au fost condamnaţi definitiv pentru ciomăgirea presupusului lor rival, Cristel, la începutul anului 2007. Judecătorii Curţii Supreme i-au condamnat pe Tomescu şi Călimărea la câte opt ani de închisoare, pentru tentativă de omor calificat, comisă cu premeditare în public. Pentru aceleaşi fapte, Gherghişan a luat şapte ani şi jumătate. Hotărârea este definitivă, urmând ca pe numele celor trei să fie emise mandatele de executare a pedepsei.

interlopi-PetricaTomescu.jpgDe menţionat că, atât Lucian Călimărea, cât şi Petrică Tomescu sunt la cea de-a doua condamnare, în cazul celui din urmă fiind vorba despre cea de-a doua condamnare cu executare, definitivă. Mai exact, Călimărea a fost condamnat în urmă cu un an de judecătorii braşoveni la patru ani de închisoare, cu executare, procesul aflându-se în prezent în faza de apel, la Curtea de Apel Braşov. La rândul său, Petrică Tomescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Constanţa la doi ani de închisoare, tot cu executare efectivă în penitenciar. Revenind la condamnările recente, de câte opt ani de închisoare, decizia le-a aparţinut judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care au respins ca nefondate recursurile declarate de cei trei împotriva hotărârilor judecătorilor constănţeni. De altfel, este de menţionat că, în primă instanţă, magistraţii Tribunalului Constanţa, în completul prezidat de preşedintele Secţiei penale, Cornelia Dumitra, a decis condamnarea celor trei la pedepse cu suspendare, schimbându-le încadrarea juridică din tentativă de omor în vătămare corporală gravă. Ulterior, însă, Curtea de Apel Constanţa, în completul prezidat de magistratul Dan Iulian Năstase, a admis apelul procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Pe cale de consecinţă, faptele pentru care au fost judecaţi şi condamnaţi cei trei au fost schimbate la loc în tentativă de omor calificat, comisă cu premeditare în public, iar aceştia au fost osândiţi la pedepse cu executare efectivă, în penitenciar.

Daunele lui Cristel

interlopi-GherghisanMarianCristian.jpgAstfel, Călin Nebunul şi Frumuşelul au luat câte opt ani, iar Gheirghişan, cel despre care s-a spus că ar fi plănuit totul, dar care ar fi stat oarecum retras în timpul atacului, a fost condamnat la şapte ani şi jumătate. Hotărârea pronunţată de Curtea de Apel Constanţa a fost confirmată recent de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a respins recursurile promovate în cauză. Prin hotărârea rămasă definitivă, Călimărea, Tomescu şi Gherghişan au fost obligaţi să-i achite lui Cristel, pe numele adevărat Cristian Marian Gheorghiu, suma de 20.000 de lei, cu titlul de daune morale, dar şi 8.700 de lei, despăgubiri civile.

interlopi-Cristel.jpgToate încercările ulterioare ale lui Cristel de a obţine daune mai mari au fost respins. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, atacul asupra lui Cristel ar fi fost „organizat" în luna februarie 2007, când Călimărea, Tomescu şi Gherghişan l-ar fi atacat pe Cristel într-un atelier auto de pe strada Atelierelor, din Constanţa. La atac ar fi participat şi celebrul Ipu din Năvodari, pe numele adevărat Cristian Fălcuş, însă după circa trei ani de anchetă separată, acesta a fost scos de sub urmărirea penală, întrucât procurorii nu au putut proba prezenţa sa la locul faptei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii