Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OMV Petrom SA a încheiat un contract de aproape 8 milioane de euro cu Shark SRL, fosta firmă a lui Gheorghe Oancea (document)

ro

13 Feb, 2015 00:00 5461 Marime text
OMV Petrom SA, cu sediul în Bucureşti, a încheiat un contract în valoare de 7.965.943,5 euro cu societatea constănţeană Shark SRL, conform licitatiapublica.ro.
 
Conform anunţului numărul 148904/17.01.2014, contractul „Servicii de scufundare, prospecţiune şi vehicul manevrat de la distanţă în perimetrele de exploatare a hidrocarburilor din Marea Neagră“ a fost atribuit, la data de 20 ianuarie, societăţii Shark SRL.

 Cine este Shark SRL


Firma Shark SRL are sediul în Portul Constanţa şi a fost înregistrată la data de 14.05.1997. Principalul obiect de activitate îl reprezintă „servicii anexe transportului pe apă“, conform Registrului Comerţului. Asociaţi în societate sunt Gabriel Lucian Bălan şi Gheorghe  Oancea. Menţionăm că omul de afaceri Gheorghe Oancea încă figurează ca asociat al firmei SC Shark SRL, deşi acesta a decedat în vara anului 2012.

 
Gheorghe Oancea, fost partener de afaceri al echipei Mazăre - Constantinescu, încă figurează ca asociat şi în SC Five Holding SA, SC On Plonge SRL, Plonge Prest SRL - faliment, Lions Private Security SRL - radiată şi SC Plonge SRL.
 
Conform vrajitorul.eu, Shark SRL a declarat la finalul anului 2013 o cifră de afaceri de 12.818.531 de lei şi un număr de 45 de salariaţi. Totodată, din punct de vedere al analizei indicatorilor financiari, vrajitorul.eu notează că firma se află într-o situaţie financiară precară. Nivelul profitabilităţii operaţionale, precum şi cel al indicatorilor de solvabilitate nu pot garanta o evoluţie total lipsită de riscuri în perioada următoare. Firma întâmpină dificultăţi în achitarea obligaţiilor de plată faţă de partenerii de afaceri. Este recomandată monitorizarea mai frecventă a evoluţiei acestei companii.
 
Shark SRL a mai câştigat în trecut licitaţii cu ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited Nassau (Bahamas) Sucursala Bucureşti.

 Vă amintiţi de cazul scafandrilor Zarafu şi Ispas?


Amintim că numele companiei Shark SRL a fost vehiculat în cazul scafandrilor Cristi Zarafu şi Cătălin Ispas, care lucrau pentru SC Hunter's Company SRL. Cei doi au coborât pe epava cargoului turcesc Medy, care se scufundase la şase mile marine în largul Mării Negre. Din cauze încă necunoscute, la vremea respectivă s-a presupus că scafandrii nu au mai găsit ieşirea şi au rămas astfel captivi în epavă. Una dintre firmele care dispuneau de personalul şi de echipamentul corespunzător căutării celor doi scafandri a fost Shark SRL. Încă nu se ştie clar se s-a întâmplat, cert este că cei de la Shark nu i-au mai căutat pe scafandri, iar proprietarii navei au coborât pentru a scoate fierul vechi aflat la bordul navei. Abia atunci au fost găsite şi trupurile scafandrilor. 

 
Citeşte şi
 
Contract de peste 1,5 milioane de dolari pentru o firmă la care a fost asociat Gheorghe Oancea
 
Ce relaţii de afaceri există între Exxonmobil şi SC SHARK

Enigma scufundării vasului turcesc: Jurnalul de bord al navei Medy a rămas în adâncuri

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii