Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:30 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Olimpici calificati la faza internationala din Vietnam

ro

24 Apr, 2008 00:00 1487 Marime text
1208980907.jpg

Doi elevi de la Colegiul National Mircea cel Batran si Liceul International de Informatica din Constanta vor reprezenta Romania, in perioada 20-29 iulie, la olimpiada internationala de fizica.

La inceputul saptamanii, liceenii de la Colegiul National Mircea cel Batran din Constanta reuseau sa impresioneze cercetatorii de la NASA, obtinand premiul cel mare din cadrul "Space Settlement Design Contest" si admiratia romanilor de pretutindeni. Iar, ieri, un alt elev al colegiului a reusit performanta de a se califica in lotul restrans al Romaniei, care va reprezenta tara la olimpiada internationala de fizica de la Vietnam. Petrica Gabriel, elev in clasa a XI-a B, are in spate un adevarat palmares de premii. Iar Sanda Oprea, profesoara sub indrumarea careia a obtinut numai distinctii, are doar cuvinte de lauda, atunci cand vine vorba de elevul care a dus renumele colegiului peste hotare. "Petrica Gabriel este un elev care a obtinut performante remarcabile inca din clasa a VII-a, cand a primit medalia de argint, la Olimpiada Internationala de Stiinte pentru juniori. Mai recent, in clasa a X-a, a obtinut medalia de bronz, la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara, el participand, evident, la disciplina fizica. Pentru performanta de anul acesta, premiul I absolut, la Olimpiada Nationala de fizica, si acum, iata, calificarea in lotul restrans pentru faza internationala, merita felicitat din toata inima. Sa nu uitam si de faptul ca, in 2007, el a participat la NASA, la etapa finala a concursului din Houston, Texas, si a castigat cu echipa Marele Premiu, iar acum se afla intr-una din echipele care au ocupat locul II la concursul NASA "Space Settlement Design". Petrica Gabriel merita toate laudele pentru constanta sa in performanta, pentru efort, perseverenta si pasiune", a declarat aceasta. Liceanul s-a pregatit intens, timp de doua saptamani, la Calimanesti, pentru a trece cu brio cele patru probe de baraj pe care le presupune selectia in lotul restrans al Romaniei.

Cei din urma vor fi cei dintai

Rezultate exceptionale a obtinut si Memet Edwin, elev la Liceul International de Informatica din Constanta care este unul dintre cei cinci liceeni ce s-au calificat in lotul restrans al Romaniei. La fel ca reprezentantul Colegiului Mircea cel Batran, a obtinut nenumarate premii recunoscute atat la nivel national, cat si international.

Scris de: {autor}Stefania CHERMANEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii