Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:10 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial Cu ce se laudă ofiţerii de la Anticorupţie Constanţa

ro

27 Aug, 2012 01:42 3578 Marime text
DGA_sigla_DGA.jpgConform datelor puse la dispoziţie de Structura Centrală a Direcţiei Generale Anticorupţie, ofiţerii de la Constanţa au soluţionat, în cele aproape nouă luni ale acestui an, oficial, un număr de patru cazuri. Astfel, în urma activităţilor specifice, Serviciul Judeţean Constanţa al DGA a băgat în arest poliţişti, un director de şcoală, un angajat al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Poarta Albă, dar şi un inspector în cadrul Primăriei Eforie.

Structura Centrală a Anticorupţiei arată că, la data de 21 martie, Tribunalul Constanţa a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a şapte agenţi de poliţie (5 de la Serviciul Poliţiei Transporturi Maritime Constanţa, unul de la Garda de Coastă - Grupul de Nave Constanţa şi altul de la Secţia 5 de Poliţie), a trei agenţi de pază de la o firmă din Portul Constanţa, precum şi a altor zece persoane (din care trei în lipsă). Toţi cei mai sus precizaţi sunt suspectaţi de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi infracţiuni de corupţie. Presupusa grupare infracţională ar fi avut ca scop sustragerea din Portul Constanţa de fier vechi, cereale, îngrăşăminte chimice şi combustibil. Totodată, s-a stabilit că mai mulţi lucrători ai Ministerului Administraţiei şi Internelor sprijineau activitatea infracţională a persoanelor care au iniţiat şi aderat la grupul respectiv. La data de 6 aprilie, ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie de la malul mării, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au prins în flagrant un director de şcoală din municipiul Constanţa în timp ce primea suma de 150 de euro şi 200 de dolari USA de la un cetăţean. În schimbul banilor, directorul ar fi trebuit să faciliteze înscrierea copilului acestuia în clasa pregătitoare a unităţii şcolare pe care o conducea. Pe data de 8 iunie, un agent al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Poarta Albă a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 3.500 de lei de la un investigator cu identitate reală. Oamenii legii spun că agentul ar fi trebuit să aducă în penitenciar un telefon. Ultimul caz soluţionat de Serviciul Judeţean Constanţa şi dat publicităţii datează din 2 iulie, dată la care a fost prins în flagrant un funcţionar din cadrul Primăriei Eforie şi alte patru persoane care cereau bani, în lei şi în valută, pentru a facilita acordarea de autorizaţii de funcţionare şi spaţii comerciale de închiriat de pe raza localităţii Eforie în perioada sezonului estival.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gogu sorel 27 Aug, 2012 04:35 plevusca. marii corupti sunt in primarie, prefectura, CJ. Astia sunt niste prapaditi. Pentru ce platim taxe? Ca sa veniti voi cu trei lulele trei surcele? Mai bine v-ar desfiinta ca sunteti inutili.