Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„O veste devastatoare pentru ăştia de la DNA“ Radu Mazăre cere anularea hotărârii judecătoarei care l-a scos din arest (document)

ro

06 Oct, 2014 00:00 2388 Marime text
În Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, unul dintre avocaţii lui Radu Mazăre a fost Cătălin Dancu, cel care îl reprezintă şi pe Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa

Zi importantă pentru primarul municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre! Edilul va cere, azi, judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie revocarea controlului judiciar dispus în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“ de judecătoarea Rodica Cosma. În cauza mai sus precizată, primarul constănţenilor este cercetat pentru luare de mită şi de fals în declaraţii. Pe data de 9 aprilie, Dana Ana, procuror în DNA Bucureşti, a decis reţinerea, pentru 24 de ore, atât a lui Mazăre, cât şi a afaceristului israelian Avraham Morgenstern. Pe data de 10 aprilie, judecătoarea Rodica Cosma, din Curtea Supremă a României, a respins propunerea de arestare preventivă a celor doi, punându-i sub control judiciar. Pe data de 18 aprilie, judecătoarele Silvia Cerbu şi Simona Daniela Encean, tot din cadrul Înaltei Curţi, au decis, printr-o hotărâre definitivă, ca Radu Ştefan Mazăre şi Avraham Morgenstern să fie cercetaţi în stare de libertate.
 
Revenind la solicitarea primarului Constanţei, de revocare a controlului judiciar, precizăm că este prima de acest gen de când a fost pus în libertate şi vine la scurt timp după ce Mazăre a susţinut, la începutul ultimei şedinţe a Consiliului Local Municipal Constanţa, că are „o veste devastatoare pentru ăştia de la DNA“. Concret, avocaţii edilului susţin că DNA ar fi comis mai multe nereguli în timpul comisiei rogatorii.

 Fără permisiunea judecătorului din Liechtenstein?


 „Procurorii români au extins urmărirea penală faţă de Radu Mazăre şi pentru alte fapte care nu au fost iniţial avute în vedere la momentul solicitării comisiei rogatorii «uitând să ceară permisiunea judecătorului din Liechtenstein de a utiliza aceste documente în cazul în care apare o modificare a consideraţiilor juridice asupra faptelor» (...). Deşi puteau să o facă, procurorii români nu au înţeles să solicite noi comisii rogatorii pentru încuviinţarea de la judecătorul din Liechtenstein a utilizării documentelor“, se arată în cererea lui Mazăre de revocare a controlului judiciar, potrivit Mediafax.
 
Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, afaceristul Avraham Morgenstern este cercetat pentru dare de mită, Radu Mazăre, pentru luare de mită şi de fals în declaraţii, iar fratele edilului, Alexandru Mazăre, senator al României, este suspectat de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.
 
În ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa, la secţiunea „Documente”, pot fi citite informările DNA privind Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii