Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O tânără din Italia, prinsă în fapt pe plajă „Sunt o foarte bună studentă. Regret enorm ceea ce am făcut“

ro

26 Jul, 2016 00:00 26231 Marime text
 

O tânără din Italia, venită în Constanţa pentru a face cercetări de laborator în cadrul unei facultăţi de medicină, a fost prinsă în fapt de ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa în timp ce se îşi confecţiona artizanal o ţigaretă ce conţinea cannabis.
 
În rechizitoriul întocmit de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Constanţa, la data de 29 aprilie, organele de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu în staţiunea Vama Veche, au observat patru tineri pe plajă, în dreptul unei terase, iar o tânără din acest grup îşi confecţiona artizanal o ţigaretă. 
 
În urma legitimării s-a constatat că cei patru tineri sunt cetăţeni italieni, iar în urma controlului corporal nu au fost găsite bunuri, obiecte sau substanţe interzise la deţinere. Lucrătorii de poliţie au ridicat ţigareta confecţionată artizanal de la fată, iar în rucsacul acesteia au mai găsit o substanţă vegetală uscată de culoare verde, cu miros specific de cannabis.
 
Referitor la drogurile deţinute, fata a precizat verbal că le-a cumpărat de la o persoană necunoscută din Bucureşti.
 
În faţa anchetatorilor, tânăra a declarat că, la data de 30 octombrie 2015, a venit la facultatea (…), prin intermediul programului ERASMUS, pentru a face practică în cadrul facultăţii de Medicină, mai exact pentru a face practică în cercetări de laborator. Cu câteva zile înainte de a veni la mare, fata a cumpărat cannabisului de la o persoană necunoscută, din Bucureşti.
 
„După ce mi-am terminat de confecţionat o ţigaretă, au venit mai mulţi poliţişti. Mie mi-a căzut ţigara din mână din cauza sperieturii. Mai exact, când poliţistul mi-a arătat legitimaţia, m-am emoţionat. Nu am aruncat ţigara în nisip ca să o ascund. Cannabisul l-am cumpărat din Bucureşti ca să-l consum doar eu. (…) Nu sunt consumator de nici un de droguri şi a fost doar o greşeală. Sunt o foarte bună studentă. Regret enorm ceea ce am făcut şi nu voi mai repeta niciodată o astfel de experienţă“, a mai spus tânăra studentă.   
 
Tânăra a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Constanţa, iar astfel a primit pentru infracţiunea de deţinere, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu, o amendă în cuantum de 3.000 de lei.
 
Instanţa i-a atras atenţia tinerei că în cazul neexecutării, cu rea-credinţă, a pedepsei amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor - amendă neexecutate se vor înlocui cu un număr corespunzător de zile de închisoare.
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ratos 27 Jul, 2016 09:50 deci daca asta pateste o sarmana tanara care si-a rasucit o tigara de canabis pentru propriul uz, oare ce ar trebui sa primeasca toti talharii nostrii care au delapidat miliarde si au adus tara romaneasca pe cele mai inalte culmi ale saraciei ... ???
  • Raducu 26 Jul, 2016 11:04 Foarte bine, ardeti-i pe turistii straini ca si asa sunt cam multi...nu cumva sa vina si mai multi sa ne strice plaja... si va rog si mai multe radare in Mamaia...ca prea se distreaza astia in concedii...ce mama dracu..