Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:23 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă zi cu accidente rutiere la Constanța Un pieton mort, alţi patru răniți, multe mașini avariate, la finalul unei singure zile

ro

12 Feb, 2016 00:00 2416 Marime text
Nu știm dacă ieri s-au așezat retrograd anumite planete, dacă unii șoferi s-au simțit rău sau dacă au uitat de reguli de circulație. Știm însă că a fost o nouă zi cu accidente rutiere multe, cu mașini distruse, cu oameni morți, cu răniți și oameni speriați.
 
Dis-de-dimineaţă, în jurul orei 7.30, a avut loc un accident rutier grav în localitatea Ciocârlia de Sus din județul Constanța, mai exact pe DN 3. Impactul s-a produs între un autocamion (TIR) și un autoturism. În urma accidentului, remorca autotrenului a blocat o bandă de circulație. Şoferul a condus o autoutilitară, ce tracta o semiremorcă, pe DJ 381, în localitatea Ciocârlia de Sus, dinspre Medgidia către Lanurile, şi, ajungând la intersecţie cu DN 3, din cauza nerespectării semnificaţiei indicatorului rutier „Oprire”, a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat de 31 de ani, pe DN 3, dinspre Cobadin către Murfatlar. Șoferul autoturismului, în vârstă de 50 de ani, a fost rănit ușor la cap, iar un bărbat de 48 de ani, pasager în autoturism, a fost rănit ușor. Cel mai probabil, un factor care a dus la producerea accidentului a fost carosabilul umed.
 
Al doilea accident a avut loc tot dimineață, la intersecția străzii Eliberării cu strada Cutezători. Nu mai puțin de trei mașini au fost implicate în acest incident rutier. Din fericire, o singură persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale pe loc, în rest, acest accident s-a soldat cu pagube materiale.
 
Un alt incident care a dat bătăi de cap polițiștilor de la Serviciul Rutier Constanța a avut loc pe bulevardul Aurel Vlaicu, în zona Maritimo. Un adolescent de 16 ani a fost accidentat pe trecerea de pietoni de un şofer care conducea un Matiz. Traficul a fost infernal o perioadă. Din fericire, deocamdată, adolescentul este stabil, fiind internat la spital. Şoferul Matizului va da socoteală însă în faţa oamenilor legii.
 
După numai câteva ore, un alt accident s-a produs pe bulevardul Aurel Vlaicu, în zona Histria. Şi aici a fost lovit un pieton. Diferenţa este că, de această dată, vorbim despre o femeie care a traversat neregulamentar. Din fericire, ea prezintă doar leziuni minore. Norocul ei a fost că șoferul a apăsat cu putere pedala frânei.
 
Nu au avut timp de o cafea polițiștii Serviciului Rutier Constanța, căci au fost solicitaţi, mai târziu, să intervină pe bulevardul I.C. Brătianu, în zona reprezentanței Dacia. Două maşini, o autoutilitară şi un autoturism marca Fiat, au intrat în coliziune, iar în urma acestei ciocniri o persoană a fost rănită. Este vorba de o femeie, care, după ce a primit îngrijiri medicale la faţa locului, a fost transportată la Spitalul Judeţean Constanţa.
 
Seara s-a încheiat tragic. O ambulanță care venea din orașul Ovidiu, unde asistase un pacient, avea o solicitare urgentă în municipiul Constanța, dar, ajunsă în zona intersecției bulevardelor Aurel Vlaicu și Tomis, a accidentat un pieton care încerca să traverseze strada prin loc nepermis. Cadrele medicale s-au străduit să-l resusciteze pe bărbat minute bune, însă în zadar. Avea 80 de ani.
 
La fața locului a ajuns încă o ambulanță de tip B. Una dintre persoanele din ambulanța implicată în accident a avut nevoie de îngrijirile colegilor după ce a intrat în stare de șoc și i-a crescut brusc tensiunea.
 
Și uite-așa s-a încheiat o zi pe care mulți dintre cei implicați în accidentele rutiere o vor ține minte. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii