Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă cerere de revizuire a dosarului „Comando pentru Bamburic“

ro

21 Dec, 2014 00:00 2042 Marime text


Grigore Nicolae Dănilă, Dănuţ Maricel Mustaţă şi Daniel Lili Dediu, condamnaţi în dosarul cunoscut generic „Comando pentru Bamburic“, solicită, în continuare, revizuirea cazului. Solicitările celor trei au fost trimise pe rolul Curții de Apel Constanța, primul termen fiind stabilit pentru data de 21 ianuarie 2015.


Dănilă, Mustaţă şi Dediu au mai cerut revizuirea cauzei și Tribunalului Constanța, însă solicitarea lor a fost respinsă. Conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în dimineaţa zilei de 17 ianuarie 2008, afaceristul Liviu Dorin Bamburic a fost împuşcat de mai multe ori cu un Makarov.

Așa cum precizam și în trecut, Tribunalul Constanţa l-a condamnat, pe data de 5 noiembrie 2010, pe Mustaţă, pentru tentativă la infracţiunea de omor calificat, la 10,6 ani de închisoare. Asta în timp ce Dănilă şi Dediu au luat, pentru complicitate la tentativă de omor calificat, câte nouă ani de închisoare. Curtea de Apel Constanţa a menţinut cele trei condamnări, iar la jumătatea lunii februarie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a redus pedeapsa aplicată lui Dediu de la nouă ani la 4,6 ani de închisoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii