Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O funcţionară din Fiscul constănţean, achitată pentru mită, cere despăgubiri

ro

04 Jun, 2016 00:00 1871 Marime text
Acuzată şi închisă preventiv pentru luare de mită, iar ulterior absolvită în instanţă de orice vină, o funcţionară de la Fiscul constănţean dă în judecată statul şi cere despăgubiri pentru perioada petrecută după gratii.
 
În iunie 2014, procurorii Anticorupţie au anunţat trimiterea în judecată a Alexandrei Bolchiş, sub acuzaţia de luare de mită. Potrivit anchetatorilor, fapta ar fi fost săvârşită în timp ce Bolchiş era consilier superior în cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa - Serviciul Inspecţie Fiscală Persoane Fizice. Alături de Alexandra Bolchiş a fost deferit instanţei şi Marius Valeriu Toropu, sub aceleaşi acuzaţii, procurorii spunând că i-ar fi cerut unui constănţean (devenit denunţător în cauză) 10% din suma solicitată, cu titlu de rambursare TVA, adică circa 31.000 de lei.
 
Cei doi au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv, măsură dispusă de judecată în luna iunie şi menţinută faţă de Alexandra Bolchiş până în septembrie. În aprilie 2015, femeia a fost achitată de judecătorii Tribunalului Constanţa de acuzaţii aduse de procurori, soluţie care a fost menţinută şi de magistraţii Curţii de Apel. La finalul procesului, doar colegul ei, Marius Valeriu Toropu, a fost condamnat. În prezent, Alexandra Bolchiş a dat în judecată Statul Român, prin Ministerul Finanţelor Publice, solicitând repararea prejudiciilor cauzate de erori judiciare. Cel mai probabil, cauza privind despăgubirile solicitate de la stat are la bază dosarul în care a fost achitată.
 
Noul proces se desfăşoară la Tribunalul Constanţa, Secţia I Civilă, iar cauza a fost amânată pentru luna septembrie, astfel încât părţile să poată lua cunoştinţă de actele depuse la dosar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii