Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O femeie din Constanţa a dat în judecată hypermarketul Auchan. Dosarul, mutat la altă instanţă

ro

20 Jul, 2016 00:00 2938 Marime text


Aproape de jumătatea lunii aprilie, o femeie din Constanţa a chemat la judecată hypermarketul Auchan! Tânăra solicită hypermarketului suma de 900.000 de lei pentru că ar fi avut probleme medicale după ce a consumat mâncare de la sectorul de gastronomie aparţinând hypermarketului.
 
Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Constanţa, pe data de 14 aprilie, iar la scurt timp instanţa a admis cererea de reexaminare a taxei judiciare de timbru formulată de reclamantă şi a stabilit că acţiunea este scutită de la plata taxei judiciare de timbru.
 
Primul termen a fost stabilit pentru data de 11 iulie, când pronunţarea a fost amânată câteva zile.
 
Acum, la trei luni după înregistrarea procesului, Judecătoria Constanţa a admis excepţia de necompetenţă materială şi a dispus declinarea soluţionării cererii de chemare în judecată formulate de reclamanta (…) în contradictoriu cu pârâta SC Auchan Romania SA în favoarea Tribunalului Constanţa. Decizia instanţei este una definitivă.
 
În aceste condiţii, dosarul va lua calea Tribunalului Constanţa, care va stabili primul termen, cel mai probabil, prin toamnă. 
 
Reamintim - Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa a mers la hypermarketul Auchan în dimineaţa celei de-a doua zi de Crăciun (2015). Verificările au scos la iveală, printre altele, după cum au informat la vremea respectivă de la Protecţia Consumatorilor, 15.3 kilograme de preparate culinare (orez sârbesc, piure cartofi, paste cu pui, piep pui rotisat, cotlet la grătar) care nu respectau condiţiile de depozitare. În spaţiul de depozitare a fost găsită şi o cantitate de 98.53 kilograme de piftie de curcan, piftie porc, ruladă de spanac cu brânză, carne fiartă de porc, carne la garniţă şi cremă de zahăr ars având „data durabilităţii minimale” depăşită, aşa cum au arătat cei de la Protecţia Consumatorilor. Prin urmare, sectorul gastronomic din Auchan Maritimo Constanţa a fost închis de inspectori.
 
Controlul a fost făcut după ce, în urmă cu câteva zile, 18 persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţii alimentare, în condiţiile în care au mâncat produse de la sectorul de gastronomie al magazinului Auchan. Cele 18 persoane şi-au petrecut sărbătorile la Spitalul Clinic de Infecţioase Constanţa, cu diagnosticul de toxiinfecţie alimentară - enterocolită cu salmonela (salmoneloză).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii