Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:38 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NUP pentru Bodean şi libertate pentru Mazăre şi Morgenstern Cine-i judecă pe ofiţerii BCCO Constanţa (document)

ro

09 Dec, 2014 00:00 2932 Marime text
Două dintre judecătoare au decis, în mod definitiv, cercetarea în stare de libertate a lui Radu Ştefan Mazăre şi a lui Avraham Morgenstern, în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“.
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a amânat, pentru data de 6 februarie 2015, dosarul celor trei lucrători ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa - Serviciul Antidrog, Bogdan Mircea Teodorescu, Dragoş Emil Petcu şi Vlad Ştefan Zaharia, acuzaţi de săvârşirea unor fapte de corupţie.
Poliţiştii au fost condamnaţi de judecătoarea Viorica Lungu, din Curtea de Apel Constanţa, în primă instanţă, la câte un an de închisoare cu suspendare condiţionată. Nemulţumiţi, atât Bogdan Mircea Teodorescu, Dragoş Emil Petcu, Vlad Ştefan Zaharia, cât şi procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa au atacat, la instanţa superioară, decizia Curţii de Apel Constanţa. Contestaţii formulate în cauză a fost trimise spre soluţionare Completului numărul 10 din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, format din judecătoarele Leontina Şerban, Silvia Cerb şi Simona Daniela Encean.
 
Poliţiştii ar fi comunicat reprezentantului unui magazin de comercializare a produselor etnobotanice informaţii ce nu erau destinate publicităţii, referitoare la organizarea unor acţiuni mixte de control inopinat pentru combaterea activităţilor ilegale de comercializare a plantelor şi substanţelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope.
 
Într-o altă cauză penală, Teodorescu, Zaharia şi Petcu sunt judecaţi, alături de alt poliţist, la Curtea de Apel Constanţa, pentru tortură, lipsire de libertate în mod ilegal, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi fals intelectual.
Recent, cei trei magistraţi ai Curţii Supreme au dispus condamnarea poliţistului constănţean Eduard George Niţuleac la pedeapsa de un an de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată şi la alte opt luni pentru reţinere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată.
 
Silvia Cerb a mai dispus menţinerea în arest lui Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, fostul judecător al Dosarului Retrocedărilor din Constanţa.
 
Mai departe, conform presei centrale, Leontina Şerban a făcut parte din completul de judecată care l-a achitat pe Adrian Năstase în dosarul „Mătuşa Tamara“.
 
Nu este de trecut cu vederea faptul că Silvia Cerbu şi Simona Daniela Encean sunt judecătoarele care au decis, în mod definitiv, cercetarea în stare de libertate a lui Radu Ştefan Mazăre şi a lui Avraham Morgenstern, în dosarul Campusului Social „Henri Coandă“.
 
Cerbu şi Encean au menţinut decizia judecătoarei Rodica Cosma, din Curtea Supremă, care a respins propunerea de arestare formulată de procurorii DNA pe numele lui Radu Mazăre şi Avraham Morgenstern.
 
De altfel, recent, Simona Daniela Encean a menţinut o soluţie de neîncepere a urmăririi penale (NUP) primite de procurorul Andrei Bodean, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii