Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu sunt cea mai de temut femeie din România“ Laura Codruța Kovesi spune ce vrea să facă după ce-şi termină mandatul la DNA (video)

ro

02 Dec, 2015 00:00 2584 Marime text
Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a acordat un interviu jurnaliştilor de la expressen.se, în cadrul căruia a precizat că nu doreşte să intre în politică şi că, după ce îşi termină mandatul la DNA, intenţionează să-şi continue munca în domeniul juridic.
 
Tot şefa procurorilor Anticorupţie a mai spus că activitatea DNA din ultimii ani „va duce la o schimbare de percepţie cu privire la România şi la corupţia din ţara noastră“. „Cred că eficienţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie arată că există o schimbare de mentalitate atât la nivelul cetăţenilor, cât şi la nivelul instituţiilor care funcţionează în această ţară. Cred că suntem pe drumul cel bun şi putem continua lupta cu corupţia la nivel înalt“, a adăugat Kovesi.
 
Tot în cadrul interviului, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a mai spus că nu crede că este „nici cea mai puternică, nici cea mai de temut femeie din România“. „În schimb, cred că sunt liderul unei instituţii puternice, performante, în care lucrează procurori curajoşi, procurori ce respectă legea“, a conchis şefa DNA.
 
În acest context amintim că, la data de 10 aprilie 2014, Laura Codruţa Kovesi a primit premiul „Women of Courage 2014“ (Femei curajoase din întreaga lume) în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Ambasada SUA la București. La vremea respectivă, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la București, Duane Butcher, a declarat: „Sub conducerea sa (n.r. Laura Codruţa Kovesi), procurorii DNA au continuat să investigheze cazuri care ar fi fost de neînchipuit în urmă cu un deceniu. Doamna procuror-şef Kovesi a luptat pentru a păstra DNA puternică, relevantă şi independentă. Ea este o forţă care luptă pentru reforma justiţiei şi a statului de drept în România“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii