Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu are voie să exercite funcţia de preşedinte al CJC Nicuşor Constantinescu, scăpat din arestul la domiciliu de judecătoarea Viorica Lungu (rechizitorii)

ro

15 May, 2015 00:00 1496 Marime text

Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al CJC, a scăpat de arestul la domiciliu! Ieri, judecătoarea Viorica Lungu, din Curtea de Apel Constanța, a dispus ca faţă de şeful CJC să fie luată măsura controlului judiciar. Hotărârea este definitivă.
 
În fapt, Viorica Lungu a menţinut decizia judecătoarei Iulia Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, care i-a înlocuit lui Nicuşor Constantinescu, pe data de 12 mai, măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar în dosarul în care este judecat alături de Cristian Bogdan Zgabercea.
 
Potrivit prefectului judeţului Constanţa, Constantin Ion, în condiţiile actuale, Nicuşor Constantinescu nu mai este suspendat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. „Ordinul nr. 91/24.02.2015, emis în luna februarie, prin care se constata suspendarea de drept a mandatului președintelui CJC ca urmare a instituirii unei măsuri de arest, nu îşi mai produce efecte în condiţiile date. Ţinând cont de decizia instanţei pronunţată astăzi, conform legii, ordinul pe care, în calitate de prefect al Constanţei, l-am dat în luna februarie nu mai produce efecte“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, prefectul Constantin Ion.

Chiar şi aşa, Nicuşor Daniel Constantinescu nu îşi poate relua atribuţiile, el având o interdicţie precisă emisă de organele de judecată.
 
Pe durata controlului judiciar, Constantinescu are următoarele obligaţii:
 
1. să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat.
 
2. să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei.
 
3. să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
 
4. să nu depăşească limita teritorială a României.
 
5. să nu comunice direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare cu martorii şi experţii din prezenta cauză;
 
6. să nu exercite funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Tot sub control judiciar, Nicuşor Daniel Constantinescu este judecat în alte două dosare:
 
1 - cauza privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, care este trimisă spre soluţionare judecătoarei Iulia Cezara Suciu
 
2 - procesul în care este judecat de Luisa Emanuela Dragomir, din Tribunalul Bucureşti, pentru că ar fi săvârşit 24 de infracţiuni. În cauză, Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, este suspectat de trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Citeşte şi

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)


A achitat trei directori din Primăria Constanţa
Surse - judecătoarea Lungu decide, azi, libertatea lui Sorin Gabriel Strutinsky (rechizitoriu+document)


Mihai Perifan şi Damu Fudulea rămân în arest. Decizia este definitivă

Cu executare
Senol Zevri, fostul şef al APM, şi Sorin Cocheş, fostul şef al AJPS Constanţa, condamnaţi la câte trei ani de închisoare


Daniel Perifan, ginerele lui Costică Zelcă, răsuflă ușurat (referat + propunere arestare)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii