Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nimeni nu vrea dosarul cu primarul Declinări de competenţă şi amânări în litigiile lui Mazăre cu afaceriştii italieni

ro

25 Feb, 2012 00:02 2086 Marime text
06_FINCOGERO_santier_fincogero.jpgAlba-neagra cu dosarul în care Municipiul Constanţa prin Primar contestă executarea silită demarată de afaceriştii italieni de la Fin.Co.Ge.Ro.SpA Catania pentru neplata lucrărilor de infrastructură pe care le-au efectuat în zona Faleză Nord. În timp ce judecătorii constănţeni îşi pasează dosarul cu primarul Radu Mazăre de la unii la alţii, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au amânat pentru luna martie cererea de strămutare a procesului de la Constanţa pe care a formulat-o municipiul.

Dosarul cu numărul 3069, înregistrat iniţial pe rolul Judecătoriei Constanţa în cursul anului trecut le dă multe bătăi de cap judecătorilor constănţeni. După ce primul magistrat căruia i-a trecut prin mână cazul, judecătoarea Emilia Secure, a fost ţinta atacurilor primarului Radu Mazăre, la sfârşitul anului trecut, magistraţii Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanţa, unde se judecă recursul în cauză, au ajuns la concluzia că, de fapt, competenţa de soluţionare a cazului nu le aparţine lor ci colegilor de la civil. Aşa cum am precizat, dosarul-problemă are indicativul 3069/212/2011, iar obiectul este reprezentat de o contestaţie la executare.

Cauza, trimisă la Civil

Părţi în proces sunt Municipiul Constanţa prin Primar, în calitate de recurent - contestator şi societatea Fin.Co.Ge.Ro.SpA Catania, căreia îi revine rolul de intimat. Iniţial, cauza a fost înregistrată la Tribunal pe rolul Secţiei contencios administrativ şi fiscal, prima înfăţişare fiind programată să se desfăşoare pe data de 22 februarie. Între timp, municipiul prin primar s-a adresat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu o cerere de strămutare a cazului de la Constanţa. Foarte interesant, şi cererea de strămutare a primit termen de judecată tot pe data de 22 februarie. Din două dosare programate pentru aceeaşi zi, însă, niciunul nu a fost soluţionat. Astfel, judecătorii constănţeni de la Secţia contencios administrativ şi fiscal au fost de părere că, de fapt, colegii lor de la Civil ar trebui să examineze litigiul dintre municipalitatea constănţeană şi afaceriştii italieni. În aceste condiţii, instanţa „constată natura civilă a cauzei şi înaintează dosarul spre competentă soluţionare Secţiei I Civilă a Tribunalului Constanţa". Dosarul va fi trimis la Secţia civilă, urmând să primească un nou termen de judecată. În ce priveşte cererea de strămutare, judecătorii Curţii Supreme din Bucureşti au amânat discuţiile în legătură cu posibilitatea ca procesul să fie judecat la o altă instanţă din ţară, urmând ca dezbaterile să fie reluate pe data de 7 martie. Amintim că reprezentanţii firmei Fin.Co.Ge.Ro.SpA Catania le-au cerut judecătorilor constănţeni să încuviinţeze executarea silită a Municipiului Constanţa prin Primar pentru o datorie de de peste 10 milioane de euro, reprezentând contravaloarea lucrărilor de infrastructură realizate de italieni în zona Faleză Nord şi neachitate de Primăria Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii