Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC, riscă să se întoarcă în spatele gratiilor! (rechizitorii)

ro

26 Oct, 2015 00:00 1972 Marime text


 În cauză, denunţătorul este omul de afaceri Marian Turbatu, investitor în eoliene în Dobrogea
 
Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, riscă să se întoarcă în spatele gratiilor! Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Bucureşti au cerut înlocuirea controlului judiciar cu măsura arestului preventiv, luat faţă de şeful CJC în dosarul în care acesta este judecat alături de Adrian George Gâmbuţeanu, fost director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa. Vineri seara, Luisa Emanuela Dragomir, judecător al Tribunalului Bucureşti, a respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Chiar şi aşa, Nicuşor Constantinescu nu poate răsufla încă uşurat. Decizia judecătoarei Dragomir nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.
 
Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA au cerut arestarea şefului CJC pentru că acesta nu s-a prezentat la Curtea de Apel Bucureşti, unde s-a judecat o contestaţie făcută chiar de el. În apărarea sa, Nicuşor Constantinescu a arătat judecătorilor că a lipsit motivat şi că nu s-a putut prezenta în faţa Curţii de Apel Bucureşti din motive obiective.
 
Nu este pentru prima dată când procurorii DNA cer arestarea preventivă a şefului CJC. Tot în acest dosar, pe data de 19 martie 2014, preşedintele CJC a fost reţinut pentru 24 de ore şi prezentat, la data de 20 martie 2014, la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă, pe o durată de 30 de zile.
 
Solicitarea a fost analizată de judecătorul Raul Alexandru Nestor, care a respins propunerea de arestare a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, însă a dispus arestarea lui Gâmbuţeanu. Magistratul este din Constanţa, el fiind numit judecător la Judecătoria Constanţa, prin decret prezidenţial, la data de 14 aprilie 2004.
 
Pe data de 29 august 2014, şi DNA Constanţa a cerut arestarea lui Nicuşor Constantinescu. Solicitarea a fost formulată în considerarea faptului că şeful CJC „nu va putea fi judecat în dosarul trimis spre judecare Tribunalului Constanţa la data de 25 aprilie 2014, ulterior eventualei sale extrădări (cerute pentru a fi judecat într-o altă cauză aflată pe rolul Tribunalului București), având în vedere dispozițiile art. 74 din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală și art. 17 din Legea nr. 111/2008 pentru ratificarea Tratatului de extrădare dintre România și SUA“.
 
Pe data de 19 februarie 2015, DNA Constanţa a mai cerut arestarea lui Nicuşor Daniel Constantinescu, în dosarul fundaţiilor Fantasio şi Thalia.

 
Rechizitoriu - Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa
Rechizitoriu - Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)
Rechizitoriu - Elicopterul prăbuşit în Siutghiol, cumpărat din fonduri publice, folosit de CJC în alte scopuri decât cele pentru care a fost achiziționat (document)
Rechizitoriu - Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)
Rechizitoriu - Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii