Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu, nemulţumit de decizia judecătoarei Iulia Cezara Suciu (rechizitoriu)

ro

22 Apr, 2015 00:00 1837 Marime text
Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, a contestat, ieri, decizia judecătoarei Iulia Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, care i-a menţinut starea de arest la domiciliu. Acţiunea şefului suspendat al CJC va fi trimisă spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa. În cauză, Nicuşor Daniel Constantinescu a fost deferit Justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, în stare de arest la domiciliu, pentru abuz în serviciu (trei infracţiuni, dintre care două în formă continuată), constituire a unui grup infracţional organizat şi conflict de interese (nouă infracţiuni, dintre care cinci în formă continuată).
În cauză au mai trimişi în judecată:
 
Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, în sarcina căruia s-au reţinut complicitate la abuz în serviciu (două infracţiuni, ambele în formă continuată), constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală.
 
Carmen Florentina Oproiu, director al Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, acuzată de complicitate la abuz în serviciu (două infracţiuni, ambele în formă continuată) şi constituire a unui grup infracţional organizat.
 
Marcel Brâncoveanu Părău, reprezentant al Fundaţiei Culturale Thalia, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală.
 
Fundaţia Fantasio este bănuită de constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală şi Fundaţia Culturală Thalia, de săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa iar următorul termen a fost stabilit pentru data de 3 iunie.

Oficial DNA
Nicuşor Constantinescu şi Cristian Zgabercea, trimişi în judecată într-un dosar cu prejudiciu de 8 milioane de euro


Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa este judecat şi în dosarul presupusei subfinanţări a Centrului Militar Zonal Constanţa. Cauza se află pe masa judecătoarei Iulia Cezara Suciu, care, pe data de 16 aprilie, a înlocuit arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar. Mai mult decât atât, Suciu i-a interzis lui Constantinescu, printre altele, să depăşească teritoriul României şi să exercite funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. Decizia judecătoarei a fost atacată, cu contestaţie, atât de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cât şi de Nicuşor Daniel Constantinescu. Contestaţiile vor fi soluţionate mâine, potrivit surselor noastre, de judecătoarea Valentina Boboc, de la Curtea de Apel Constanţa.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii