Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu, internat la Spitalul Judeţean Un nou termen în dosarul CMZ. Şeful CJC, aşteptat azi la Curtea de Apel

ro

29 Mar, 2016 00:00 2702 Marime text


Judecătorii Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase, din Curtea de Apel Constanţa, vor redeschide, azi, dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, a fost condamnat, în primă instanţă, la închisoare cu executare.
 
Este vorba despre procesul în care Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa, pentru că ar fi subfinanţat Centrul Militar Zonal Constanţa. Termenul de azi este al optulea.
 
Săptămâna trecută, instanţa i-a respins şefului CJC cererea privind efectuarea unei expertize medico-legale şi suspendarea judecăţii din motive medicale. Şi asta în contextul în care Nicuşor Daniel Constantinescu este internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru proceduri medicale.
 
Mai departe, tot Curtea de Apel i-a respins lui  Nicuşor Constantinescu cererea de audiere a foştilor prefecţi ai judeţului Constanţa Radu Volcinschi şi Liviu Brăiloiu.
 
Totuşi, instanţa a sesizat Curtea Constituţională cu „excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 297, alin. 1 - Cod penal şi art. 132 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, în referire la art. 1, alin. 5, art. 21, alin. 3 şi art. 20 din Constituţia României, ridicată de Constantinescu Nicuşor Daniel“.
 
În primă instanţă, Iulia Cezara Suciu, judecător al Tribunalului Constanţa, l-a condamnat pe Nicuşor Daniel Constantinescu la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii