Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu, azi, la Curtea de Apel Constanţa. Veştile din capitală nu sunt bune deloc (rechizitorii)

ro

05 Sep, 2016 00:00 4867 Marime text
Dosarul în care Luisa Emanuela Dragomir, judecător al Tribunalului Bucureşti, l-a condamnat pe Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), la şase ani de închisoare a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti.
 
Recent, această instanţă, care va lua o decizie definitivă în dosar, a constatat legalitatea şi temeinicia arestării preventive a lui Nicuşor Daniel Constantinescu şi a menţinut starea de arestat a fostului şef al CJC. Hotărârea este definitivă.
 
Tot în acest dosar, Adrian George Gâmbuțeanu, fostul director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, a luat patru ani, cinci luni şi zece zile de detenţie.
 
De menţionat că astăzi judecătorii de la Curtea de Apel Constanţa vor analiza cele două contestaţii în anulare formulate de Nicuşor Daniel Constantinescu împotriva deciziei prin care a fost condamnat definitiv la cinci ani de detenţie, în dosarul CMZ.
 
Amintim că, în prezent, Nicuşor Constantinescu mai este judecat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008, în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015, dar şi în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol.
 
În procesul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, Constantinescu a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, iar în cel în care a fost deferit Justiţiei alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, a primit şase ani de detenţie, în primă instanţă. În dosarul în care a fost deferit Justiţiei alături de mai mulţi şefi din Consiliul Judeţean, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la 15 ani de detenţie. În total, în prezenta cauză, instanţa din capitală a dictat peste 70 de ani de închisoare. Pedepsele nu sunt definitive.

 Citeşte şi 

Peste 70 de ani de închisoare
Cine sunt directorii din CJC şi oamenii de afaceri care au „căzut“ alături de Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)


Rechizitoriu
Elicopterul prăbuşit în Siutghiol, cumpărat din fonduri publice, folosit de CJC în alte scopuri decât cele pentru care a fost achiziționat (document)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii