Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Neprezentare şi neîndeplinirea condiţiilor legale De ce au fost respinşi procurorii constănţeni care au vrut să devină judecători

ro

23 Dec, 2011 00:00 2682 Marime text
Fostul prim-procuror adjunct delegat al Parchetului Tribunalului Constanţa, magistratul Valentina Boboc, s-a răzgândit. După ce a ţinut să ajungă judecător la Curtea de Apel Constanţa, la Tribunal sau chiar şi la Judecătoria Constanţa, Valentina Boboc, în prezent simplu procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, nu s-a mai prezentat la Consiliul Superior al Magistraturii pentru a-şi susţine solicitările iniţiale.

Totodată, nici procurorul Dana Belciug, din cadrul Parchetului Judecătoriei Constanţa, în prezent delegată la Parchetul Tribunalului Constanţa, nu s-a prezentat pentru susţinerea cererii. Pe de altă parte, în ceea ce le priveşte pe Camelia Andrei şi Isabela Octavia Lupaşcu, procurori ai Parchetului Judecătoriei Constanţa, reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii le-au respins cererile după ce au constatat că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru numirea în funcţia solicitată. Este de menţionat că în cazul tuturor procurorilor constănţeni care şi-au manifestat intenţia de a deveni judecători Direcţia Resurse Umane şi Organizare a Consiliului Superior al Magistraturii avizase negativ transferul în funcţia de judecător, dată fiind, printre altele, lipsa posturilor disponibile la instanţă, dar şi neîndeplinirea condiţiilor privind vechimea în funcţie. Nu în ultimul rând, judecătorul Cătălin Jigău, singurul judecător constănţean care a vrut să se întoarcă în profesia de procuror, dorindu-şi o numire fie la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moineşti, fie la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău, a fost amânat de CSM, urmând ca cererea lui să fie luată în discuţie la o dată ulterioară.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii