Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muncă la Primăria Constanţa Sentinţe definitive în dosarul poate celui mai misterios furt de echipamente high-tech din România

ro

16 Dec, 2015 00:00 3007 Marime text


Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au anunţat ieri sentinţele definitive în dosarul poate celui mai misterios furt de echipamente high-tech (cipuri pentru filtrele de telecomunicaţii, echipamente de reglat frecvenţa) din România!
 
La jumătatea lunii mai 2008, bihoreanul.gandul.info arăta că furtul ar fi fost comis pe data de 1 martie 2007 la firma Microrom, furnizor de subansamble pentru Ericsson, Siemens şi Alcatel. Conform sursei mai sus citate, bunurile, care nu ar mai fi fost găsite niciodată, ar fi valorat peste un milion de euro, iar pentru recuperarea echipamentelor high-tech ar fi prestat servicii specifice poliţişti, detectivi particulari şi chiar vânători de recompense.
 
Tot potrivit bihoreanul.gandul.info, „capul afacerii a fost Romică Badea, un fost căpitan de navă, patron al unei firme de construcţii din Constanţa, secondat de doi dintre angajaţii lui, Stănel Zaharia şi Alfred Schroder, dar şi de un alt afacerist constănţean, Constantin Dumitru, administratorul unui depozit de cherestea“. Jurnaliştii din Bihor mai arată că spargerea ar fi avut loc înainte ca produsele fabricate în ultima lună să fie exportate în Italia.

„La Constanţa, marfa a fost depozitată la Constantin Dumitru. Borz s-a ocupat de sortarea şi ambalarea ei. (...) Iniţial, intenţia celor doi era să exporte toată marfa furată, însă, după o vizită la autoritatea vamală, au aflat că acest lucru era imposibil. Pe fir a intrat şi un fost ofiţer al Serviciului Român de Informaţii, Remus Barna, care a adus în schemă un cetăţean, acesta din urmă reuşind să dea de urma suspecţilor“, conform sursei anterior menţionată.
 
Ieri, instanţa a dictat următoarele pedepse: Alfred Schroder - trei ani de închisoare cu executare în regim de detenţie, Romică Badea - 2,6 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, Stănel Zaharia - 2,6 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, Costică Dumitru - 1,6 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere şi Aurel Borz - cinci ani de închisoare cu executare în regim de detenţie.
 
Stănel Zaharia, Badea Romică şi Costică Dumitru au fost obligaţi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Căminului pentru persoane vârstnice Constanţa sau la Primăria Constanţa, pe o perioadă de câte 60 de zile.
 
Instanţa a mai luat act de faptul că Stănel Zaharia a depus suma de 36.902 lei cu titlu de daune materiale în favoarea părţii civile SC Microrom SRL Oradea. 
 
În prima instanţă, Aurel Borz primise 7,8 ani de închisoare, Alfred Schroder - 10,8 ani de detenţie, Romică Badea - cinci ani, Stănel Zaharia - trei ani şi şase luni de închisoare şi Costică Dumitru - trei ani, patru luni şi zece zile de închisoare.
 
De menţionat că acest dosar a fost rejudecat de două ori.
 
Numele lui Alfred Schroder apare, conform Registrului Comerţului, în Carfredo Impact şi în Teranova Impact, din Constanţa, ambele radiate. 
 
 
Potrivit Registrului Comerţului, numele lui Romică Badea este legat de SC Vandor Exim SRL (radiată), de SC Samira Comimpex SRL (faliment), Romforest Star 2000 SRL (radiată), Rometal Star (funcţiune), Marmostil SRL (radiată), Damco Product SRL (radiată) şi Aris Production SRL (în funcţiune).

Citeşte şi  Trei afacerişti din Constanţa, pedepsiţi în dosarul poate celui mai misterios furt de echipamente high-tech din România (document)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii