Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monseniorul Ştefan Ghenţa serbează azi jubileul de aur al preoţiei

ro

09 Feb, 2011 01:54 3768 Marime text
cap_9.jpgAstăzi, de la ora 10.30, la Biserica Sfântul Anton, cu prilejul împlinirii a 50 de ani în slujba bisericii catolice, monseniorul Ştefan Ghenţa celebrează jubileul de aur al preoţiei.

Din 1991, de când se află în fruntea Parohiei Romano-Catolice Sfântul Anton de Padova, monseniorul Ştefan Ghenţa a finalizat construirea casei parohiale, care a fost gata în 1995, a casei Caritas pentru bolnavii săraci şi a bisericii Sfântul Padre Pio, situată pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu. Precizăm că ridicarea acestei din urmă biserici a început în 1998, dar s-a finalizat abia anul trecut. Aici a fost construită şi o casă parohială.

Ghenta_monseniorul_Stefan_Ghenta.jpgÎnainte de a ajunge la Constanţa, a mai activat la parohia Romano-Catolică Oituz, judeţul Bacău (între 1962 şi 1972), unde a construit turnul, altarul şi a zugrăvit interiorul bisericii. În plus, a ridicat şi casa parohială şi s-a preocupat de constituirea corului. Imediat după plecarea sa de la Oituz, timp de aproape 20 de ani, a slujit la Parohia Romano-Catolică Brăila, în perioada 1972 - 1991. Aici a renovat şi zugrăvit exteriorul bisericii şi a mărit biserica cu o treime. Tot în această perioadă a renovat şi curtea bisericii şi casa parohială.

La evenimentul care va avea loc astăzi, de la ora 10.30, au fost invitaţi 100 de preoţi din Muntenia, Bucureşti, Moldova şi Chişinău. Monseniorul Ghenţa i-a invitat şi pe ÎPS Teodosie şi pe Muftiul Iusuf Muurat, care nu au confirmat încă prezenţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii