Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Momente de coşmar pentru actorii Teatrului de Operă din Constanţa Autocarul cu care se întorceau din Germania, implicat într-un accident teribil, în Arad (galerie foto)

ro

09 Sep, 2014 00:00 2250 Marime text
32 de artişti de la Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski” au fost implicaţi într-un grav accident rutier petrecut ieri dimineaţă, pe DN 7, lângă Arad.
 
O persoană a murit şi alte trei au fost rănite într-un accident produs în localitatea arădeană Mândruloc, după ce autoturismul în care erau s-a ciocnit cu un autocar în care se aflau artiştii, care se întorceau dintr-un turneu în Germania.
 
Şoferul bulgar al unui autoturism Audi înmatriculat în Germania a pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens, unde s-a ciocnit frontal cu autocarul. În urma impactului, autocarul a ajuns în şanţul de pe marginea drumului, fără să se răstoarne, suferind avarii uşoare şi fără ca vreunul dintre pasageri să fie rănit.
 
Daniela Vlădescu, directorul Teatrului de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ din Constanţa, aflată în autocar, a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa că artiştii sunt cu toţii bine. „Am ajuns în Arad, nevătămaţi cu toţii, suntem bine, dar puţin speriaţi. Un camion ne-a tractat, cu autocar cu tot, până la Arad. Aici ne îmbarcăm într-un alt autocar, ce ne va duce până la Sibiu, iar de acolo ne va prelua un altul, cu care vom ajunge la Constanţa. Am avut noroc cu prezenţa de spirit a şoferului autocarului, care a tras de volan dreapta şi a frânat brusc, evitând un impact frontal cu autoturismul Audi. Vom ajunge la Constanţa în cursul serii, sperăm pe la ora 21.00", a spus, ieri dimineaţă, Daniela Vlădescu.

„Mulţi dintre noi dormeam în momentul producerii accidentului. Ne-am trezit în momentul în care autocarul a frânat violent şi am simţit impactul. Emoţiile au fost mai mari după ce am coborât şi am asistat la intervenţia echipelor de descarcerare. Pentru noi totul s-a terminat cu bine, însă este o tragedie, pentru că un om a murit şi alţii sunt răniţi grav, pasagerii din maşina care a intrat în noi", spunea, ieri, Cristi Parmac, bariton în cadrul corului teatrului.

În autocar se aflau cei doi şoferi profesionişti şi 32 de artişti ai Teatrului de Operă şi Balet „Oleg Danovski“, componenţi ai corului, orchestrei şi tehnicieni. Ei se întorceau de la cel de-al treilea turneu susţinut vara aceasta în Germania. Dacă nu intervenea accidentul, artiştii ar fi trebuit să ajungă în Constanţa ieri, în jurul orei 16.00. Aşa însă, au ajuns abia seara târziu.
 
Şoferul autoturismului implicat în accident a murit, iar alţi trei pasageri din maşină, tot bulgari, au fost răniţi grav. Cei patru se întorceau în Germania, la muncă, după ce fuseseră la o nuntă în Bulgaria. Pentru scoaterea victimelor din autoturism a intervenit un echipaj de descarcerare al pompierilor, iar cei trei răniţi au fost transportaţi cu ambulanţe la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad. Potrivit comisarului şef Mircea Cherechean de la Poliţia Rutieră Arad, din primele cercetări reiese că accidentul a avut loc pe fondul oboselii şoferului din Audi, care ar fi adormit la volan.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii