Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:35 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mita cu repetitie la Politia de Frontiera

ro

14 Aug, 2008 00:00 1136 Marime text

Rasturnare de situatie la Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Constanta. Geamal Iusein, barbatul gratie caruia doi agenti ai IJPF au fost trimisi in judecata anul trecut, pentru luare de mita, a fost prins in timp ce incerca sa mituiasca alti agenti.

Potrivit comisarului-sef Vlad Velescu, purtatorul de cuvant al IJPF, barbatul a fost prins marti seara, in jurul orei 21.30, culmea, tot la Negru Voda. PTF Negru Voda pare sa fie blestemat, tinand cont ca este vorba de locul unde, cu ajutorul lui Iusein, s-a realizat si flagrantul pentru prinderea agentilor Daniel Sucurei si Laurentiu Chiru. Iar asemanarile intre cele doua situatii nu se opresc aici. Iusein a reclamat, anul trecut, ca, pe 13 august, politistii de frontiera i-au cerut bani. De aceasta data, insa, incidentul cu mita s-a petrecut exact cu o zi inainte de a se implini un an de la situatia pe care Iusein o demasca in denunt. Mai mult, in ambele cazuri a fost Geamal Iusein, care a incercat sa treaca frontiera cu o masina plina cu pepeni. Conform sursei citate, cand a fost prins, barbatul se intorcea din Bulgaria cu un camion in care se aflau 18 tone de pepeni, pentru care nu detinea documente fiscale de provenienta.

"Spaga" derizorie

Anchetatorii spun ca Iusein i-a oferit politistului care efectua controlul suma de 50 de lei, insa oamenii legii ii organizasera flagrantul, iar barbatul a fost inregistrat. Ironic sau nu, cei doi agenti, acuzati, anul trecut, in urma denuntului lui Iusein, au fost judecati pentru luarea unei sume la fel de mici precum cea pe care Iusein a incercat sa o ofere acum politistilor. Totusi, daca, in cazul anterior, procurorii au dispus neinceperea urmaririi penale fata de Geamal Iusein pentru dare de mita, anul acesta, lucrurile ar putea sa stea altfel. In prezent, barbatul este cercetat penal de lucratorii IJPF si urmeaza sa fie prezentat procurorilor. A fost informata si Garda Financiara, care va verifica activitatea comerciala a lui Geamal Iusein, in caz ca exista. In ceea ce priveste soarta agentilor Daniel Sucurei si Laurentiu Chiru, procesul acestora este in stand by si va fi reluat pe 1 septembrie, pentru a se discuta exceptia nulitatii actelor de urmarire penala, invocata de aparare. Nu este exclus ca noul incident cu denuntatorul sa afecteze solutia ce urmeaza sa fie pronuntata in dosarul celor doi, in contextul aparitiei unor probe noi.

Scris de: {autor}Cecilia ZAREA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii