Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miron Mitrea va fi adus în faţa femeii care a judecat şi cazul lui Gigi Becali

ro

15 Mar, 2016 00:00 2435 Marime text


Miron Mitrea, fostul ministru al Transporturilor, va fi adus azi în faţa judecătoarei Mihaela Vlăşceanu, din Tribunalul Constanţa, căreia îi va cere să fie eliberat condiţionat.
 
Şedinţa de judecată este programată să înceapă la ora 9.00.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanţa, în acest caz, ea va fi definitivă.
 
Fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat definitiv, pe data de 13 februarie 2015, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la doi ani de închisoare cu executare. La scurt timp după decizia instanţei, Mitrea s-a predat la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, după care a fost dus la Penitenciarul Poarta Albă.
 
Conform anchetatorilor, Mitrea ar fi primit, în perioada 2001-2002, de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei, în schimbul numirii și menținerii acesteia în funcția de inspector-șef al ISC.
 
În luna august 2014, Mihaela Vlăşceanu a judecat şi dosarul în care George Becali a contestat pedeapsa primită în dosarul „Valiza”. Mai precis, în cauză, omul de afaceri, aflat la vremea respectivă în Penitenciarul Poarta Albă, a cerut anularea pedepsei principale de trei ani, a sporului de şase luni, dar şi înapoierea banilor, circa 1,7 milioane de euro. Pe data de 20 august 2014, Vlăşceanu a respins acţiunea lui Becali. Omul de afaceri a fost eliberat din Penitenciarul Poarta Albă în aprilie 2015 de judecătoarea Nermin Apzait, din Tribunalul Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii