Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Băsescu şi un fost preşedinte din PDL au voie să se plimbe prin ţară (rechizitoriu)

ro

19 Aug, 2015 00:00 1761 Marime text
Trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei, la jumătatea lunii iulie 2014, Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, şi Marian Căpăţînă, fostul preşedinte al PDL Drăgăneşti - Olt, au voie să se plimbe prin ţară.
 
Şi asta după ce, ieri, Maria Uzună, judecător al Curţii de Apel Constanţa, a menţinut decizia Emiliei Ganera, din Tribunalul Constanţa, prin care li s-a modificat controlul judiciar.
 
Mai precis, celor doi le-a fost modificat controlul judiciar, în sensul că s-a înlocuit obligaţia de a nu părăsi judeţul Constanţa, pentru Băsescu, şi municipiul Bucureşti, pentru Căpăţînă, cu interdicţia de a nu depăşi graniţele ţării fără acceptul instanţei de judecată.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
Băsescu şi Căpăţînă sunt acuzaţi de procurorii DNA că ar fi luat bani de la familia lui Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial, pentru a-l scoate pe bărbat din spatele gratiilor.

Din minuta Tribunalului Constanţa

„Dispune pentru inculpatul Băsescu Mircea înlocuirea obligaţiei de a nu depăşi limita teritorială a judeţului Constanţa decât cu încuviinţarea instanţei de judecată, cu obligaţia de a nu părăsi limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată. (… ) Dispune pentru inculpatul Căpăţînă Marian Adrian înlocuirea obligaţiei de a nu depăşi limita teritorială a municipiului Bucureşti decât cu încuviinţarea instanţei de judecată, cu obligaţia „să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată“.

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Mircea Băsescu şi Marian Căpăţînă (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii