Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Miralenii" risca sa revina dupa gratii

ro

03 Sep, 2008 00:00 799 Marime text

O parte dintre persoanele cercetate in deja anticul dosar "Miralen" risca sa se trezeasca din nou in arest sau cu interdictia de a parasi tara ori localitatea.

Dat fiind faptul ca, la termenul de ieri, singurii care s-au aflat in sala au fost avocatii si reprezentantii presei, instanta le-a pus in vedere aparatorilor ca s-ar putea lua diverse masuri preventive impotriva clientilor lor. Este vorba despre procesul in care Elena Draghici, Vasile Sponti, Anton Caracota, Nicu Caracota, Nicolae Tararache, Valentin Vasa, Ionel Ciocirlan, Marian Saicaru, Sabin Iofcea, Vasile Saviuc si Samir Benoni sunt acuzati de furt calificat. Dupa ce s-au vazut cu sacii in caruta si cu interdictiile ridicate, Draghici, Sponti, cei doi Caracota si Tararache par sa uite ca trebuie sa mai dea si pe la instanta din cand in cand si ca au un proces penal pe rol. O situatie de acest gen a avut loc ieri, cand judecatorul s-a vazut nevoit sa ameninte avocatii ca se vor lua masuri preventive impotriva clientilor lor, daca acestia nu isi vor revizui atitudinea. Ce-i drept, o parte dintre ei s-au prezentat la aproximativ douazeci de minute dupa ce a inceput procesul, motivand faptul ca intelesesera ca era stabilita o alta ora.

Nu au achitat expertiza

Pe de alta parte, dosarul, care mai are putin si implineste sase ani de cand se afla pe rolul instantei de fond, nu a facut nici ieri vreun pas inainte. Iar asta, din cauza acuzatilor, care nu au achitat integral onorariul de expertiza, in lipsa caruia Institutul de Expertiza Bucuresti nu a demarat procedura. Fie pentru ca vor sa taraganeze la infinit un proces care se taraie deja de sase ani, fie pentru ca au saracit intre timp si nu au avut cum sa achite onorariul, cert este ca acuzatii au reusit sa mai traga un pic de timp. Potrivit actului de trimitere in judecata, la inceputul lunii ianuarie 2002, mai multe persoane au fost prinse in zona Penitenciarului Valea Seaca, de langa Basarabi. Cetatenii in cauza perforasera conducta de transport motorina a SC Petrotrans si reusisera sa incarce o cisterna cu peste 30 de tone de motorina, producand un prejudiciu estimat la miliarde de lei vechi. Instanta a fixat o noua infatisare pentru data de 23 septembrie si le-a dat un termen de cinci zile acuzatilor, pentru a achita onorariul.

Scris de: {autor}Cecilia ZAREA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii