Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Justiţiei nu renunţă la cererea de extrădare Cine-i apără interesele lui Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)

ro

08 Oct, 2014 00:00 4287 Marime text
Radu Ştefan Mazăre a fost apărat de Marius Mocanu în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa şi de Cătălin Dancu în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, unde a şi fost reţinut, pentru 24 de ore
 
Reprezentanţii Ministerului Justiţie cer, în continuare, extrădarea din SUA a preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu. În acest sens, pe rolul Tribunalului Constanţa se află un dosar având ca obiect „extrădare activă“. Cauza a fost repartizată completului de judecată F 13, prezidat de magistratul Teodor Viorel Gheorghe, urmând ca primul termen să aibă loc, cel mai probabil, săptămâna viitoare.
 
De menţionat că preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa este apărat în România de avocaţii Marius Mocanu şi Cătălin Dancu. În Statele Unite ale Americii, interesele lui Nicuşor Daniel Constantinescu sunt apărate, conform reporterntv.ro, de avocata Ilana Vale, din Baroul statului New York. Potrivit acesteia, procedura de extrădare a lui Nicuşor Constantinescu poate dura ani de zile.
 
Şeful suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa a fost trimis în judecată de către DNA Bucureşti pentru complicitate la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea de foloase necuvenite, dar şi pentru 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu obţinerea de foloase necuvenite. În sarcina lui Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) Constanţa, s-au reţinut trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Rechizitoriul poate fi citit aici

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată şi de procurorii DNA Constanţa, pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • europeanu 13 Oct, 2014 13:10 Sper ca avocatii sa nu fie platiti din banii contribuabililor. Nicusor e in stare...