Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:04 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Milioane de tuburi pentru ţigări, confiscate de poliţiştii de frontieră

ro

20 Aug, 2015 00:00 1583 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali şi au descoperit într-un container, în PTF Constanţa Sud Agigea, peste 4.000.000 de tuburi pentru ţigări, inscripţionate cu marca unei firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 245.000 de lei dacă ar fi fost originale.
 
Astfel, marţi, în intervalul orar 10.00 - 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul PPF Constanţa şi lucrătorii vamali au efectuat controlul unui container sosit din Turcia pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Constanţa.
 
În urma controlului, au fost identificate 4.900.000 de tuburi pentru ţigări cu filtru, inscripţionate cu numele unei mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 245.000 de lei dacă ar fi fost originale. Tuburile de ţigări au fost indisponibilizate de lucrătorii vamali până la finalizarea cercetărilor şi luarea măsurilor ce se impun.
 
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, cetăţean turc, în vârstă de 53 de ani, cu domiciliul în Istanbul - Turcia, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate“, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii