Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:13 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de euro proveniţi din contrabanda cu icre de ştiucă, confiscaţi la Constanţa (galerie foto)

ro

20 Feb, 2015 00:00 2022 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un cetăţean român care transporta, cu un autoturism, cantitatea de 20 de kilograme de icre din specia ştiucă, fără a îndeplini condiţiile legale. În cauză au fost efectuate trei percheziţii în judeţul Tulcea, în urma cărora au fost ridicate mai multe documente financiar-contabile şi suma de 1.200 de euro.
 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au oprit pentru control, în municipiul Constanţa, un autoturism marca Alfa Romeo, înmatriculat în Italia şi condus de cetăţeanul român S.G., în vârstă de 43 de ani, domiciliat în judeţul Tulcea.
 
În urma controlului, a fost descoperită cantitatea de 20 de kilograme de icre din specia ştiucă, ambalată în 28 de borcane şi într-o găleată din plastic, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente justificative.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de icre, evaluată la aproximativ 4.000 de lei, pe care a predat-o spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
 
Ulterior, poliţiştii de frontieră, coordonaţi de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au continuat cercetările şi au efectuat trei percheziţii pe raza judeţului Tulcea, două domiciliare şi una la sediul unei societăţi comerciale, de unde au ridicat suma de 1.200 de euro şi mai multe documente financiar-contabile.
 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinere şi transport al peştelui, icrelor ori produselor din peşte fără documente legale“ şi „omisiunea în tot sau în parte a evidenţierii în actele contabile a operaţiunilor comerciale efectuate sau veniturilor realizate“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii